KLAUS IOHANNIS merge la Paris. Şeful statului va participa la „Marşul solidarităţii”

Președintele României,  Klaus Iohannis, va participa duminică, 11 ianuarie a.c., la „Marșul solidarității" organizat la Paris în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franței.

10 ian. 2015, 08:16
KLAUS IOHANNIS merge la Paris. Şeful statului va participa la „Marşul solidarităţii”

Mai mulţi lideri europeni şi-au anunţat prezenţa, duminică, la mitingul de solidaritate programat la Paris după atacul terorist comis la redacţia revistei Charlie Hebdo.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cancelarul german, Angela Merkel, vor participa la marşul din capitala Franţei.

„Am acceptat invitaţia preşedintelui Hollande de a participa la marşul pentru unitate organizat duminică la Paris pentru a celebra valorile promovate de Charlie Hebdo”, a declarat premierul britanic, David Cameron.

La marş vor fi prezenţi şi premierul Italiei, Matteo Renzi şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

„Duminică voi fi la Paris pentru a participa la marşul pentru unitate cu poporul francez şi preşedintele (François) Hollande”, a scris Poroşenko pe contul său de Twitter. „Vom spune nu terorismului şi da libertăţii şi democraţiei”, a adăugat el.

Francois Hollande: Nu s-a terminat cu ameninţările. Trebuie să fim vigilenţi şi uniţi

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, a declarat, vineri seara, că va participa, alături de mai mulţi lideri politici europeni, la marşul de duminică de la Paris, organizat în memoria victimelor atentatelor din această săptămână.

„Chem toti francezii si frantuzoaicele sa se ridice impreuna pentru a transmite valorile de democratie, de libertate, de pluralism. Din aceasta incercare, va asigur ca vom iesi si mai puternici. Traiasca Republica! Traiasca Franta!„, a spus preşedintele francez.

După trei zile de groază și alertă maximă în Franța, cei trei teroriști care au făcut un adevărat masacru, au fost împușcați de polițiști. Este vorba despre cei doi frați algerieni care au ucis 12 oameni la redacția publicaţiei Charlie Hebdo, dar și de complicele lor, care a asediat, vineri, un magazin evreiesc. Bilanţul terorii este cutremurător: 20 de morţi şi mai mulţi răniţi.

Francois Hollande a ţinut, vineri seară, un discurs pentru a transmite tuturor francezilor că, în ciuda lichidării teroriştilor care au creat haos în Paris în ultimele zile, ameninţările nu se încheie aici. Preşedintele francez a făcut un apel la toţi cei responsabili, dar şi la cetăţeni, în egală măsură, să rămână vigilenţi pentru a putea contracara eventuale ameninţări ce vor apărea în viitorul apropiat.