Klaus Iohannis: Imediat după primirea răspunsului de la Parlament, voi convoca referendumul

Klaus Iohannis a anunțat marți că va convoca referendumul național după ce va primi răspunsul la solicitarea sa din partea Parlamentului.

07 feb. 2017, 10:54
Klaus Iohannis: Imediat după primirea răspunsului de la Parlament, voi convoca referendumul

Klaus Iohannis a afirmat că întrebarea la care trebuie să răspundă românii şi pentru care va convoca referendumul este dacă vrem să fim o naţiune puternică, prosperă sau una slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva câţiva politicieni din situaţii dificile.

„Ce fel de naţiune vrem să fim? Vrem să fim o naţiune puternică, prosperă, o naţiune care îşi construieşte un stat de drept şi îl respectă, o naţiune care se poate mândri cu o justiţie independentă, o naţiune în care autorităţile colaborează loial, o naţiune cu un Parlament puternic, o naţiune cu un guvern performant sau vrem să fim o naţiune slabă, dispreţuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câţiva din situaţii dificile, pe câţiva politicieni din situaţii dificile?”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, în Parlament: Dacă PSD nu rezolvă criza, convoc consultări politice

Preşedintele a continuat: „Merită România aceste sacrificiu pentru câţiva politicieni? Aceasta e întrebarea, acesta e scopul referendumului”.

„O naţiune puternică se construieşte cu politicieni integri şi credibili în vârful statului. Asta îmi doresc eu pentru România şi asta cred îşi doresc românii. Asta e întrebarea: ce fel de naţiune vrem să fim? Şi pentru a afla voinţa suverană a poporului român voi convoca referendum”, a subliniat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis în parlament: „Alegeri anticipate sunt în această fază prea mult”