Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Unirii: Cele mai periculoase ameninţări nu vin din afara ţării, ci din interior

Preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj cu prilejul Zilei Unirii, în care face trimitere la unirea de la 24 ianuarie 1859, care a fost posibilă pentru că politicienii au înşeles voinţa populară. Klaus Iohannis spune că cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci din interior.

24 ian. 2017, 08:18
Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Unirii: Cele mai periculoase ameninţări nu vin din afara ţării, ci din interior

„Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voinţa populară a fost auzită, înțeleasă, respectată şi aplicată de politicieni.

„Unirea, naţiunea a făcut-o!” spunea Mihail Kogălniceanu. Elitele acelor vremuri au înţeles că binele unei întregi naţiuni este mai presus de intrigi şi interese mărunte.

Dar această zi este şi o lecţie a prezentului. Ca şi în trecut, cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci mai ales din interior. Unirea a fost vocea oamenilor curajoși care au crezut în lege şi dreptate. Fiţi încrezători că împreună vom reuşi, că vom avea înțelepciunea de a face ce este corect şi bine pentru viitorul națiunii române. La mulți ani, România!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a trimis președinților celor două Camere ale Parlamentului scrisoarea în care solicită consultarea Parlamentului cu privire organizarea unui referendum pe tema graţierii. Consultarea Parlamentului este obligatorie, însă avizul legislativului nu este literă de lege pentru preşedinte.

Citeşte şi: Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat procedura organizării referendumului pe tema graţierii