Klaus Iohannis: Moţiunea de cenzură este un exerciţiu democratic bun

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR este "un exercițiu democratic bun".

RomaniaTV.net
22 nov. 2017, 18:31
Klaus Iohannis: Moţiunea de cenzură este un exerciţiu democratic bun

„Moțiunea de cenzură vom vedea dacă trece, nu trece. În orice caz, mi se pare că este un demers democratic, absolut legitim din partea Opoziției să vină cu moțiune de cenzură dacă sunt nemulțumiți de ceea ce fac guvernanții. Este un exercițiu democratic bun”, spus Iohannis, după ce a participat la dezbaterea „Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești”, organizată la Universitatea Petrol — Gaze.

Moțiunea de cenzură depusă de PNL și USR, intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”, va fi dezbătută și supusă votului joi, de la ora 11,00.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre dosarul lui Liviu Dragnea: Vă daţi seama ce întrebări interesante primesc de la alţi şefi de stat

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara, la Ploieşti, că Liviu Dragnea ar fi trebuit să demisioneze de la şefia Camerei Deputaţilor în urma acuzaţiilor DNA în dosarul Tel Drum. Şeful statului a afirmat că este întrebat frecvent de alţi preşedinţi cum se poate ca al doilea şi al treilea om în stat să aibă probleme penale.