Klaus Iohannis: Nu este bine să se stabilească un prag privind abuzul în serviciu. Ori s-a comis, ori nu s-a comis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, cu privire la proiectul de modificare a Codurilor penale, că nu consideră oportună introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, pentru că infracţiunea fie a fost comisă, fie nu, iar acest lucru este stabilit de judecător.

RomaniaTV.net
18 mai 2017, 15:17
Klaus Iohannis: Nu este bine să se stabilească un prag privind abuzul în serviciu. Ori s-a comis, ori nu s-a comis

Cred că nici nu este bine să se stabilească un prag şi nici nu cred că este posibil să se stabilească un prag. În definitiv, abuzul în serviciu ori s-a comis, ori nu s-a comis. Ori, dacă s-a comis, judecătorul cu siguranţă va putea să evalueze şi ce trebuie să conţină sancţiunea respectivă. După părerea mea introducerea unui prag, indiferent cum s-ar calcula, ar fi arbitrară şi nu cred că ar ajuta„, a spus preşedintele.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat joi, că punctul de vedere privind excepţia de neconstituţionalitate invocată de Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, l-a dat Ministerului Justiţiei, aceasta fiind procedura, dar aceste puncte de vedere pleacă de la Executiv sub semnătura prim-ministrului. Grindeanu a subliniat că nu vrea să interfereze în ceea ce înseamnă munca pe care specialiştii o fac.