KLAUS IOHANNIS, omagiu pe Facebook pentru Iuliu Maniu

KLAUS IOHANNIS a avut o zi plină joi. S-a întâlnit cu ONG-uri, i-a transmit felicitari lui Gică Hagi, la împlinirea a 50 de ani, i-a scris omologului său italian cu ocazia învestirii, iar pe Facebook a adus omagii lui Iuliu Maniu, Horia Bernea şi Irinei Nicolau. 

06 feb. 2015, 04:20
KLAUS IOHANNIS, omagiu pe Facebook pentru Iuliu Maniu

Klaus Iohannis a rămas activ pe Facebook şi după învestirea ca preşedinte. „Aduc un omagiu recunoscător amintirii lui Iuliu Maniu, de la a cărui moarte se împlinesc 62 de ani. Prin acțiunile politice și conduita sa publică, Maniu a onorat viața politică românească și a făcut cinste națiunii române. Lupta lui pentru valorile democratice l-a făcut incomod și indezirabil pentru regimul comunist, care l-a închis în chinuitoarea temniță de la Sighet unde a și decedat. Învățătura de căpătâi pe care ne-a lăsat-o Iuliu Maniu este că trebuie să avem încredere în democrație, în reguli și instituții puternice, care să apere cea mai importantă valoare: libertatea”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Petse câteva ore, Klaus Iohannis a revenit pe Facebook cu o altă postare: „O societate poate deveni mai bună și mai umană prin multe căi, dar dintre toate, cultura are un rol aparte. Prin cultură se pot vindeca nedreptățile trecutului și se pot construi relații noi între oameni. Muzeul Țăranului Român este unul dintre simbolurile culturii noastre și împlinește astăzi 25 de ani de existență. Înființat în anul 1990, prin grija regretaților Irina Nicolau și Horia Bernea, muzeul reprezintă până astăzi imaginea civilizației tradiționale românești. MȚR conservă și promovează identitatea poporului român și a satului românesc. Le transmit cele mai bune gânduri celor care contribuie la buna organizare a acestui muzeu. Misiunea lor este să păstreze viu patrimoniul culturii noastre rurale”.