Klaus Iohannis participă la exerciţiul militar multinaţional „Saber Guardian-16”, în Poligonul Cincu

Președintele Klaus Iohannis participă joi la exercițiul militar multinațional 'Saber Guardian-16' ce se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre 'Getica' din Cincu, județul Brașov, a anunțat Administrația Prezidențială.

04 aug. 2016, 06:00
Klaus Iohannis participă la exerciţiul militar multinaţional „Saber Guardian-16”, în Poligonul Cincu

Potrivit MApN, la exercițiu iau parte peste 900 de militari din Forțele Terestre Române, împreună cu 1.700 de militari americani, dotați cu tancuri M1A2 Abrams și mașini de luptă blindate Bradley, și cu 47 de militari canadieni, cu mașini de luptă ale infanteriei.

Seria activităților din programul zilei de joi va debuta cu un exercițiu de traversare a râului Olt, în dreptul localității brașovene Voila.

„Saber Guardian-16” este un exercițiu multinațional bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea și evaluarea acțiunilor militare într-un mediu întrunit, dezvoltând nivelul de interoperabilitate cu forțele statelor membre ale NATO, precum și promovarea cooperării regionale cu țările din zona Mării Negre, îndeplinind cerințele de standardizare ale Alianței.