KLAUS IOHANNIS, prima reacţie după ce Victor Ponta a fost pus sub acuzare VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, luni, la Madrid, prima reacţie după ce Victor Ponta a pus sub acuzare de procurorii DNA. Iohannis a spus că va colabora în continuare instituţional cu şeful Executivului şi a precizat că îşi menţine declaraţia făcută la data de 5 iunie. În acea zi, Iohannis îi cerea demisia lui Ponta din funcţia de premier.

13 iul. 2015, 12:20
KLAUS IOHANNIS, prima reacţie după ce Victor Ponta a fost pus sub acuzare VIDEO

Premierul Victor Ponta a aflat, luni, la DNA că are calitate de inculpat în dosarul Turceni -Rovinare, în care este cercetat şi senatorul PSD Dan Şova. Totodată, procurorul DNA l-a informat pe premier că s-a instituit sechestru pe averea lui.

Afla în Spania, într-o vizită oficială, Klaus Iohannis a fost întrebat cum va colabora cu Victor Ponta în continuare.

„Punctul meu de vedere, în această chestiune, e foarte bine cunoscut înca din 5 iunie. Nu am nimic de adăugat, dar imi mentin acea evaluare. (…) Dar vom colabora instituţional, ca să nu las asta în suspans.”, a spus şeful statului. 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, inculpat în dosarul Turceni-Rovinari. Procurorii i-au pus sechestru pe avere

La data de 5 iunie, Klaus Iohannis îi cerea, la Palatul Cotroceni, demisia lui Victor Ponta.

„Astăzi Direcția Națională Anticorupție a comunicat public că prim-ministrul Victor Ponta este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situație imposibilă pentru România ca prim-ministrul să fie învinuit de fapte penale. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla acum este o criză politică.

Având în vedere toate acestea, solicit demisia prim-ministrului Victor Ponta. Aceste considerațiuni și solicitarea de demisie, le-am comunicat prim-ministrului într-o discuție pe care am avut-o acum câteva minute!”, declara Iohannis. 

Victor Ponta s-a prezentat, luni dimineaţă, la DNA, în cârje, unde a stat aproximativ 30 de minute. La ieşire, premierul a declarat că va reveni pentru a da declaraţii în luna august, după ce va fi gata expertiza financiar-contabilă dispusă în dosarul în care este urmărit penal, el refuzând să spună dacă va demisiona de la Guvern.