Klaus Iohannis propune un PACT PE ECONOMIE. „Nu ne mai putem permite accidente gen OUG 114”

Preşedintele Klaus Iohannis vrea şi un armistiţiu în economie după pactul politic propus partidelor parlamentare.

12 iun. 2019, 07:13
Klaus Iohannis propune un PACT PE ECONOMIE. „Nu ne mai putem permite accidente gen OUG 114”

Președintele Klaus Iohannis a criticat, miercuri, din nou, guvernarea PSD, acuzând că măsurile anunțate în programul de guvernare au rămas simple promisiuni.

„Sunt absolut convins că dumneavoastră, reprezentanți ai mediului de afaceri puteți avea un rol în această schimbare. Trebuie să asigurăm cadrul implicării și de dialog al partenerilor sociali în dezbateri. În momentul de față acest cadru denota discrepanțe, favoritsime, o demonstrează multitudinea de acte nediscutate cei cei vizați.

Îmi doresc ca deciziile guveranmentale să nu mai trădaze mediul de afaceri ca pe un subiect pasiv obligat să se conformeze, ci să existe decizii fundamentate și discutate. (…)

Ar fi trevuit ca guvernele predente să propunsă soluții concrete pentru românii din diaspora, care privesc cu încredere dspre țară. Am adresat partidelor un apel să facem un pact. Adresez aceeași rugăminte și către Coaliția pentru Dezvoltarea României.

Nu mai putem permite accidente de tipul ordonanțelor de urgență care lansate peste noapte bulversează economia și societatea”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis reaprinde războiul cu Dăncilă: O guvernare dezastruoasă

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un nou atac la guvernarea PSD-ALDE și a solicitat să se ia rapid măsuri de consolidare a finanțelor publice și a corectării veniturilor bugetare.

„De exemplu, deficitul comercial și cel de cont curent plasează România pe contrasensul evoluțiilor regionale, de vreme ce țările din regiune înregistrează excedente. Simțim cu toții efectele volatilității și ale incertitudinii în cursul de schimb și în creșterea prețurilor, ajungând astfel la cea mai ridicată inflație din UE. În plus, apetitul tot mai crescut al guvernului pentru împrumuturi ne-a condus la cel mai ridicat cost al finanțării guvernamentale din întreaga UE. Politica bazată pe împrumuturi pe termen lung pentru a finanța cheltuieli curente nu face altceva decât să transfere în viitor nota de plată a unei guvernări dezastruoase. (…) Solicit guvernului să ia măsurile de consolidare rapidă a finanțelor publice și a corectării veniturilor bugetare”, a spus Klaus Iohannis.