KLAUS IOHANNIS, reacţie pe Facebook la votul în cazul DAN ŞOVA: Nimeni nu este mai presus de lege

Klaus Iohannis a reacţionat, miercuri, la votul din Senat în urma căruia senatorul PSD Dan Şova a scăpat de arestare. Cererea DNA nu a trecut de plen, însă PNL contestă votul şi a anunţat că va ataca decizia la CCR. Iohannis spune, într-o postare pe Facebook, că  nu poate să treacă "cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției", susţinând că "într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege".

25 mart. 2015, 15:51
KLAUS IOHANNIS, reacţie pe Facebook la votul în cazul DAN ŞOVA: Nimeni nu este mai presus de lege

Solicitarea DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive în cazul lui Dan Şova nu a trecut de Senat, înregistrându-se 79 de voturi „pentru”, 67 „împotrivă”, 5 abţineri, pentru aprobare. Potrivit anunţului oficial, ar fi fost nevoie de 85 de voturi favorabile pentru ca cererea să fie aprobată.

Klaus Iohannis a reacţionat pe Facebook la decizia din Senat. 

„În calitate de garant al respectării Constituției și principiilor statului de drept, nu pot să trec cu vederea faptul că astăzi Parlamentul a blocat din nou o cerere a justiției. Într-un stat de drept nimeni nu este mai presus de lege.

Calitatea de deputat, senator sau ministru nu ar trebui să confere nimănui imunitate în fața justiției. Parlamentul nu se poate erija în instanță.

CITEŞTE ŞI Senatul a votat: DARIUS VÂLCOV poate fi ARESTAT. DAN ŞOVA a scăpat de arestare

Justiția este singura în măsură să-și spună cuvântul, pornind, desigur, de la prezumția de nevinovăție.

Numai un Parlament cu principii ferme în ceea ce privește integritatea, capabil să răspundă prompt și corect la cererile justiției, poate recăpăta încrederea cetățenilor.”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook. 

Senatorii au votat, miercuri, cererile DNA privind reţinerea şi arestarea senatorilor PSD, DARIUS VÂLCOV şi DAN ŞOVA. Votul a fost diferit în cazul celor doi colegi de partid. Plenul a decis că Dan Şova nu poate fi arestat, în timp ce Darius Vâlcov a primit undă verde pentru reţinere şi arestare. La comisii, avizul a fost invers: Şova a primit raport favorabil pentru arestare, ia Vâlcov unul negativ. În plenul de miercuri, Şova le-a cerut colegilor să îl ajute să rămâne în libertate, în timp ce Vâlcov a solicitat un vot pentru reţinere.