ŞEDINŢĂ la PNL: Klaus Iohannis pleacă din partid. Liberalii îşi aleg noul şef

Klaus Iohannis va renunţa la şefia PNL şi, implicit, la calitatea de membru al partidului, în şedinţa de joi a conducerii PNL. Locul său la vârful partidului este disputat de Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu. Cu o zi înainte de alegerea noului preşedinte, Marian Petrache a ameninţat că pleacă din PNL dacă Orban iese liderul partidului.

17 dec. 2014, 16:10
ŞEDINŢĂ la PNL: Klaus Iohannis pleacă din partid. Liberalii îşi aleg noul şef

Biroul Politic Național al vechiului Partid Național Liberal se va reuni, joi, la Palatul Parlamentului pentru a alege președintele formațiunii și co-președintele noului PNL, alături de Vasile Blaga.

Klaus Iohannis îşi va anunţa, în cadrul reuniunii, retragerea de la şefia PNL, dar şi din calitatea de membru de partid, cu trei zile înainte de instalarea oficială la Palatul Cotroceni. Pentru poziţia de lider al PNL şi-au anunţat candidatura Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu. 

ŞEFIA PNL. De ce crede Ludovic Orban că îi va lua locul lui Klaus Iohannis

Ludovic Orban, proaspăt ales lider al deputaţilor PNL, a declarat că el se bucură de sprijinul a 30 de organizaţii PNL care au realizat consultări interne şi şi-au mandatat şefii să dea un vot în favoarea lui.

„La ora actuală, aproximativ 30 de filiale judeţene din 41 au organizat consultări ale structurilor de conducere de la nivel judeţean şi în toate aceste filiale în care s-au organizat consultări, fără excepţie, am obţinut majorităţi semnificative sau unanimităţi în susţinerea candidaturii mele”, a spus Orban, fiind aproape sigur de victoria sa. 

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, a declarat însă, pentru stiripesurse.ro, că va demisiona din această funcţie în cazul în care Ludovic Orban va fi ales preşedinte al partidului în cadrul şedintei de joi.

Am avut o discutie cu Ludovic Orban acum 10 zile cred si i-am spus clar ca nu am nimic cu el, dar nu pot lucra cu el. Suntem incompatibili si nu avem aceeasi viziune pentru ceea ce trebuie sa se intample„, a avertizat Marian Petrache.

Marian Petrache: DEMISIONEZ dacă Ludovic Orban este ales preşedintele PNL

Potrivit Mediafax, Petrache i-a convocat, miercuri seara, pe toţi liderii de organizaţii judeţene ale PNL la o reuniune informală la sediul partidului, la care va lua parte atât preşedintele ales, Klaus Iohannis, actual preşedinte al PNL, cât şi cei doi contracandidaţi.

Conform sursei citate, soluţia susţinută în partid de ambele tabere ar fi aceea de a exista un singur candidat la funcţia de preşedinte al PNL.

Duminică, la ora 12.00, în plenul comun al Senatului României și al Camerei Deputaților, Iohannis va depune jurământul, iar la ora 13.00, la Palatul Cotroceni va prelua oficial mandatul de președinte al României de la președintele Traian Băsescu.