Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Victor Ponta la Cotroceni. Ce au discutat cei doi

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marţi, la Palatul Cotroceni, cu premierul Victor Ponta. Pe agenda discuţiilor au fost mai multe teme, între care şi situaţia economică în contextul crizei francului elveţian.

20 ian. 2015, 11:36
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Victor Ponta la Cotroceni. Ce au discutat cei doi

Preşedintele Klaus Iohannis, l-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe Victor Ponta în cadrul unei întâlniri de lucru la care s-au discutat situaţia economică în contextul crizei francului elveţian, precum şi activitatea Executivului din această perioadă, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat şi teme legate de situaţia internaţională actuală.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis îşi completează echipa de la Cotroceni: Laurenţiu-Mihai Ştefan, numit consilier prezidenţial

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a invitat, luni, PNL la consultări pe cinci teme – legislaţia financiară, revizuirea Constituţiei, sistemul electoral, masterplanul pe Transport şi legile siguraţei.

„Azi ( luni, nr) vă voi propune – sper să am sprijinul în acest sens, să adresez şi în calitate de preşedinte al PSD şi de prim-minsitru, o invitaţie, o scrisoare către conducerea PNL-PDL, doamna preşedintă Gorghiu şi domnul Blaga, pentru ca în cel mai scurt timp să avem o întâlnire pe cele cinci teme esenţiale”, a spus Ponta în debutul şedinţei BPN a PSD, la care presa a avut acces.

VICTOR PONTA a decis să trimită PNL o SCRISOARE. Ce solicitare are liderul PSD pentru Blaga şi Gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a dat însă publicităţii un comunicat în care a anunţat că partidul său nu va lua parte la negocierile la care a fost invitat de către premierul Victor Ponta.

Gorghiu susţine că atribuţiile de mediere între partide revin preşedintelui României, nu primului-ministru şi îl acuză pe Ponta că încearcă să facă din opoziţie complice la un jaf de proporţii precum se prefigurează cel legat de construcţia autostrăzii Comarnic Braşov.

PNL refuză invitaţia lui Ponta. Gorghiu: A greşit adresantul. Preşedintele are atribuţii de mediere

„Am propus dialog cu Opozitia pe 5 teme politice esentiale pt toti romanii. Raspunsul Dnei Gorghiu: insulte, scandal si in rest NIMIC! Pacat”, a fost replica lui  Victor Ponta.