Klaus Iohannis s-a întâlnit cu şefii Parlamentului, la Palatul Cotroceni UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni dimineaţă, la Palatul Cotroceni, cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Valeriu Zgonea şi Călin Popescu Tăriceanu, pe tema priorităţilor legislative ale sesiunii parlamentare.

01 feb. 2015, 17:51
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu şefii Parlamentului, la Palatul Cotroceni UPDATE

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat luni că, în cadrul întâlnirii de la Cotroceni, a discutat cu președintele Klaus Iohannis „chestiuni de actualitate politică” și subiecte care au fost abordate de șeful statului și în întâlnirile cu partidele parlamentare.

Am trecut în revistă chestiuni de actualitate politică și de perspectivă, lucruri importante care țin de relația interinstituțională. Ceea ce mă bucură este însă că am constatat la președinte dorința de comunicare și colaborare interinstituțională, așa cum este firesc într-o țară normală cu instituții solide și care gândesc totuși în perspectivă și ținând cont de interesul cetățeanului. (…) Subiectele care au fost discutate și la întâlnirile pe care președintele le-a avut cu partidele politice le-am avut și noi ca subiecte pe ordinea de zi”, a precizat Tăriceanu.

Administraţia Prezidenţială a precizat, de asemenea, într-un comunicat de presă, că, în cadrul consultărilor legate de agenda primei sesiuni parlamentare din acest an, președintele României a subliniat „nevoia de recredibilizare a Parlamentului în viața politică și în conștiința cetățenilor”.

„Printre temele abordate s-au aflat condițiile de exercitare a votului în străinătate, eventualitatea schimbării legii partidelor politice, finanțarea transparentă a partidelor politice și a campaniilor electorale, modificarea legislației electorale. Aceste teme vor fi detaliate pe parcursul noii sesiuni parlamentare și în cadrul întâlnirilor periodice dintre Președinte și șefii celor două Camere ale Parlamentului„, se arată în comunicat.

Președintele Klaus Iohannis i-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și pe președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, pentru ‘a stabili prioritățile legislative ale următoarelor săptămâni și luni’.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, mesaj pe Facebook: Ţara nu este a noastră, a elitei politice…

Inițial, întrevederea fusese stabilită pentru marți, 27 ianuarie, dar având în vedere faptul că atât Tăriceanu, cât și Zgonea, efectuau vizite în străinătate, discuțiile au fost reprogramate.

Din partea preşedintelui Klaus Iohannis, la discuţiile de la Palatul Cotroceni au participat consilierii prezidenţiali Dan Mihalache şi Laurenţiu Ştefan.

Şeful statului a scris, luni, pe Facebook, despre întâlnirea cu şefii celor două Camere ale Parlamentului, că „sesiunea parlamentară care începe ne oferă o şansă de a arăta cetăţenilor că am înţeles cu toţii mesajul celor care au votat în noiembrie 2014”.

Luni este prima zi a noii sesiuni ordinare, prima din acest an, a Senatului și Camerei Deputaților.