Klaus Iohannis şi soţia sa au petrecut Paştele în Afganistan. Mesajul preşedintelui şi primele imagini FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au petrecut Paştele în Afganistan, alături de militarii români, a anunţat Administraţia Prezidenţială, citată de România TV.

01 mai 2016, 10:37

Preşedintele Klaus Iohannis s-a aflat în prima zi de Paşte, în Afganistan, unde a avut întâlniri cu militarii români aflaţi în misiune.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se află astăzi (duminică – n.r.), împreună cu Carmen Iohannis, în teatrul de operaţii din Afganistan, unde se întâlneşte cu militarii români aflaţi în misiune în această ţară„, informează Administraţia Prezidenţială.

A fost prima vizită pe care Klaus Iohannis o desfăşoară în Afganistan, de la preluarea mandatului.

„Astăzi, de Sfintele Paști, le-am făcut o vizită militarilor români aflați în misiune în Afganistan. Am stat de vorbă cu cei care ne reprezintă cu cinste și onoare în afara granițelor, am aflat cum sunt și le-am mulțumit pentru dăruirea de care dau dovadă și pentru faptul că fac din România un stat respectat în cadrul NATO”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Militarii români din Batalionul de Infanterie Proțectia Forței „Călugăreni”, dislocați în Afganistan, au transmis mesaje de Paște familiilor și celor dragi din țară.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au participat, sâmbătă noapte, la Slujba Învierii oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel.

Cei doi şi-au făcut apariţia la slujbă alături de Patriarhul Daniel, de la care au luat lumină, după care s-au retras în balcon, însoţiţi de un singur preot. Momentul nu a fost lipsit de incidente. Un bărbat i-a strigat lui Iohannis „Demisia! Demisia!„, însă a fost îndepărtat imediat de forţele de ordine.

Şeful statului a transmis un mesaj video pe Facebook în care arată că Învierea Domnului este sărbătoarea luminii și a bucuriei, aducătoare de speranță și iubire creștină, și le urează „Sărbători Fericite!” tuturor celor care duminică sărbătoresc Paștele.

Învierea Domnului este sărbătoarea luminii şi a bucuriei aducătoare de speranţă şi iubire creştină. Este un moment care ne defineşte ca oameni, ne fundamentează ca societate şi ne întoarce deopotrivă către Cel de Sus, către noi înşine şi către cei din jur. Tuturor celor care sărbătoresc Paştele, în ţară şi peste hotare, creştini-ortodocşi, greco-catolici, penticostali, baptişti, adventişti de ziua a şaptea, creştini după Evanghelie şi armeni, le doresc sărbători fericite, linişte în suflete şi bucurie în familie. Hristos a înviat!„, a spus Iohannis, în mesaj.

Klaus Iohannis a participat pentru prima oară la Slujba Învierii de la Patriarhie, în condiţiile în care el este de confesiune luterană şi a sărbătorit Paştele la sfârşitul lunii martie.