Klaus Iohannis, taxat de Orban pe tema Codului Fiscal: Nu poţi pedepsi cetăţenii pentru că Guvernul nu e bun

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, critică decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge Codul Fiscal şi îl avertizează pe şeful statului că  deşi îi înţelege "îngrijorările", nu poate să pedepsească cetățenii pentru faptul că Guvernul nu este bun.

03 aug. 2015, 11:13
Klaus Iohannis, taxat de Orban pe tema Codului Fiscal: Nu poţi pedepsi cetăţenii pentru că Guvernul nu e bun

Ludovic Orban a declarat că PNL a votat, în Parlament, Codul Fiscal, pentru că „cea mai mare parte a măsurilor sunt susţinute de partid”, iar liberalii sprijină în continuare aplicarea acestui Cod.

Cred că rezerva Președintelui Iohannis pleacă de la neîncrederea în Guvern, nu de la faptul că măsurile de relaxare fiscală nu sunt bune pentru relansarea economică.  Eu încerc să explic că Președintele este responsabil și, într-un fel, este legitimă îngrijorarea pe care o are și faptul că a determinat această dezbatere. Guvernul trebuie să vină să arate că este capabil să mențină echilibrele macroeconomice și, mai ales, țintele fiscal-bugetare„, a declarat Ludovic Orban, citat de evz.ro, întrebat de unde atunci toată această bâlbâială legată de Codul fiscal. 

Ludovic Orban a arătat însă că el nu susţine poziţia lui Iohannis: „Înțeleg îngrijorările Președintelui Iohannis. Eu nu cred că trebuie să pedepsești economia românească, societatea românească, pentru faptul că un guvern nu este de încredere și nu prezintă garanții că se încadrează în țintele fiscal-bugetare stabilite. Nu poți să pedepsești cetățenii pentru faptul că Guvernul nu este bun.”

CITEŞTE ŞI PREVIZIUNEA lui Băsescu: Toamna ne prinde cu PSD în opoziţie şi cu UNPR în alianţă cu PNL

Liberalul a adăugat că PNL trebuie să susțină în continuare Codul Fiscal.

„Eu cred cu tărie că România este într-o situație în care trebuie să profite de oportunitățile pe care le are și să ajute economia să decoleze. Această relaxare fiscală e o continuare a unor măsuri, care au fost introduse tot de PNL în Programul de guvernare: scutirea de impozit pe profitul reinvestit, care, din păcate, nu a fost făcută așa cum am dorit noi, dar a fost făcută, reducerea CAS cu 5%, sunt măsuri absolut necesare ca să eliberezi forțele economice din România. România are nevoie de o dezvoltare mult mai rapidă decât celelate state din UE. Trebuie fructificate toate oportunitățile care ni se oferă. Deci, eu susțin cu toată tăria aceste măsuri din Codul Fiscal.”, a conchis Orban.