Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei militarului mort la Alba Iulia şi a solicitat urgentarea anchetei în acest caz

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri condoleanţe familiei militarului mort la Alba Iulia în timp ce ajuta la descărcarea unui tanc şi a solicitat urgentarea anchetei în acest caz.

RomaniaTV.net
23 nov. 2018, 11:45
Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei militarului mort la Alba Iulia şi a solicitat urgentarea anchetei în acest caz

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a aflat cu tristeţe despre tragicul incident care a avut loc în această zi, la Alba Iulia, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda a decedat în timp ce participa la activităţile de pregătire a sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiei şi camarazilor militarului care şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia, alături de întreaga sa compasiune”, anunţă Preşedinţia.

Preşedintele Iohannis a solicitat anchetarea cu celeritate a cauzelor producerii incidentului.

Un militar a murit, vineri, în timp ce descărca un tanc pentru parada de 1 Decembrie.

Incidentul s-a produs în gara din Alba-Iulia şi se pare că bărbatul a atins firele de înaltă tensiune.Militarul mort la Alba-Iulia făcea parte din Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA” din Turda, aun anunţat, vineri, reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Aceştia au precizat că a fost deja anunţat Parchetul Militar care va prelua dosarul, fiind, de asemenea, făcută o anchetă de către o comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Citeşte şi: Militar mort în timpul pregătirilor pentru parada de 1 Decembrie

 
MApN: Plutonierul Orosz Alexandru şi-a pierdut viaţa la Alba Iulia; el avea 33 de ani, avea un copil şi efectuase o misiune în Afganistan

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunţat, vineri, că militarul mort la Alba-Iulia este plutonierul Orosz Alexandru. Acesta avea 33 de ani, era necăsătorit, avea un copil şi efectuase o misiune în Afganistan.

”Plutonierul Orosz Alexandru, mecanic conductor la Complexul antiaerian Gepard din cadrul Batalionului 3 Apărare Antiaeriană “POTAISSA”, şi-a pierdut viaţa astăzi, 23 noiembrie, în gara din Alba Iulia. Militarul, care debarca tehnica militară ce urmează să participe la Ceremonia militară de  1 Decembrie, s-a electrocutat de la reţeaua de înaltă tensiune a căii ferate în timp ce efectua manevre pe tehnica aflată pe platforma feroviară”, au precizat reprezentanţii MApN.

Potrivit acestora, plutonierul Orosz avea 33 de ani, era necăsătorit şi avea un copil. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2007 şi efectuase o misiune în Afganistan.

O comisie a Diviziei 4 Infanterie „Gemina” cercetează cauzele producerii accidentului, fiind anunţat deja Parchetul Militar Cluj.