Klaus Iohannis a participat la slujba de Înviere de la Patriarhie UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu soţia sa, Carmen, au ajuns, sâmbătă seară, la Patriarhie, unde au participat la Slujba de Înviere, alături de alte mii de credincioşi din Capitală, la începutul slujbei două persoane strigând către şeful statului "Demisia!", fiind îndepărtate de jandarmi.

30 apr. 2016, 13:31
Klaus Iohannis a participat la slujba de Înviere de la Patriarhie UPDATE

UPDATE: La plecare, preşedintele a avut un scurt schimb de replici cu câţiva oameni, care i-au spus „Hristos a înviat!”, şeful statului răspunzând „Adevărat a înviat!”. Câteva persoane l-au aplaudat înainte de a se urca în maşină, împreună cu soţia.

UPDATE: Klaus Iohannis a sosit la Patriarhie în jurul ore 23.45, alături de soţia sa. Preşedintele a intrat în Patriarhie departe de ochii credincioşilor şi a ieşit cu câteva minute înainte înainte de miezul noţii pe treptele bisericii alături de Patriarhul Daniel, având în mână o lumânare.

Imediat după începerea slujbei, din rândul credincioşilor s-au auzit persoane care i-au strigat preşedintelui „Demisia!”. Jandarmii au intervenit imediat şi au îndepărtat două persoane din curtea Patriarhiei care au scandat împotriva lui Klaus Iohannis.

„Președintele Klaus Iohannis va participa la slujba de Înviere de la Patriarhie”, au precizat reprezentanți ai Administrației Prezidențiale.

Joi, întrebat unde va petrece sărbătorile pascale, Iohannis a răspuns: „în principiu, acasă”. Tot joi el a anunțat că și-a făcut viză de reședință pentru București.

Klaus Iohannis este de confesiune luterană. Paştele catolic îl petrece, de regulă, în Sibiu, unde participă la slujba de la  Biserica Romano-Catolică.