Klaus Iohannis: Voi promulga legea privind achiziţionarea rachetelor Patriot imediat ce ajunge la mine

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seară, la Ploiești, că va promulga legea privind achiziționarea rachetelor Patriot imediat ce o primește, punctând că nu știe dacă există o legătură directă între vizita secretarului de stat american Rex Tillerson și adoptarea respectivei legi.

22 nov. 2017, 18:56
Klaus Iohannis: Voi promulga legea privind achiziţionarea rachetelor Patriot imediat ce ajunge la mine

Nu știu dacă există o legătură directă între aceste două evenimente, dar pot să vă spun că am fost foarte neplăcut surprins când, într-o comisie a Parlamentului României, trebuia discutată o chestiune vitală pentru securitatea națională și un anumit grup de parlamentari pur și simplu a considerat că nu este cazul să meargă acolo.

Citeşte şi: Achiziţia sistemului de rachete Patriot a fost aprobată în comisia de apărare. Fifor: Până la 1 decembrie vrem să semnăm contractul

O abordare totuși nepotrivită și cred că este bine că și-au dat seama și dumnealor că este nepotrivită, au corectat-o între timp, a trecut prin ambele Camere și imediat ce va ajunge la mine, această lege o să fie promulgată și va merge mai departe”, a declarat Iohannis după ce a participat la dezbaterea „Orașele României la 100 de ani de la Marea Unire. Un viitor smart pentru Ploiești”, organizată la Universitatea Petrol — Gaze.

Citeşte şi: Dragnea, despre scandalul rachetelor Patriot: Membrii comisiei de apărare au fost la un poligon de tir al SPP

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a găsit marţi o explicaţie pentru amânarea săptămâna trecută a adoptării proiectului de lege privind achiziţia sistemului de rachete Patriot, susţinând că motivul l-a constituit faptul că membrii comisiei de apărare a Senatului au fost invitaţi, în ziua şedinţei, la un poligon de tir al Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), menţionând că el nu crede în coincidenţe.