Klaus Iohannis: Votul pentru desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale a fost absolut democratic

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că votul în cadrul Delegaţiei Permanente privind desemnarea candidatului partidului la alegerile prezidenţiale a fost "absolut democratic".

21 iul. 2014, 16:36
Klaus Iohannis: Votul pentru desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale a fost absolut democratic

Azi (n.r. – luni) Delegaţia Permanentă a luat în discuţie candidatura pentru Preşedinţia României şi am fost desemnat candidat din partea PNL. În etapa imediat următoare va exista o cercetare sociologică pentru a desemna candidatul dreptei. Acest lucru va fi finalizat probabil în jurul datei de 5 august„, a spus Klaus Iohannis.

Vezi şi SONDAJ: Care sunt cele mai apreciate tandemuri Preşedinte-Premier

El le-a mulţumit colegilor din Delegaţia Permanentă că au votat, indiferent pentru cine au optat şi a susţinut că votul nu a fost unul „controversial”, ci unul „absolut democratic”.

Nu au existat niciun fel de contre, nu au existat luări de poziţii critice. E un lucru important, fiindcă această luptă, cum spuneţi dumneavoastră, a fost un concept care a fost vehiculat în spaţiul public fără să existe în realitate. Noi nu ne-am luptat, noi am optat. Atât Crin Antonescu, cât şi eu am optat pentru candidatură. Delegaţia Permanentă a tranşat statutar acest lucru. Am luat act, mergem mai departe ca şi colegi„, a mai spus Klaus Iohannis.

Citeşte şi Klaus Iohannis, despre Ioan Ghişe: Îmi pare rău că el consideră că trebuie să plece din PNL

Acesta a subliniat că oricare va fi candidatul comun al PNL şi PDL pentru alegerile prezidenţiale, va avea tot sprijinul liberalilor.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat luni de Delegaţia Permanentă candidat al partidului la alegerile prezidenţiale. În favoarea lui Iohannis au fost 110 voturi iar pentru desemnarea fostului lider liberal Crin Antonescu – 56. Votul a fost secret.

Citeşte şi CRIN ANTONESCU, după înfrângere: E un scor foarte bun pentru Iohannis. Nu mă interesează postul de premier