Klaus Iohannis vrea să meargă în Parlament. SCRISOAREA trimisă şefilor celor două Camere

Preşedintele Klaus Iohannis le-a trimis, luni, şefilor Senatului şi Camerei Deputaţilor o scrisoare în care îi informează că vrea să prezinte un mesaj în plenul comun al celor două Camere.

RomaniaTV.net
02 feb. 2015, 11:25
Klaus Iohannis vrea să meargă în Parlament. SCRISOAREA trimisă şefilor celor două Camere

Președintele Klaus Iohannis a transmis, luni, o scrisoare președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintelui Camerei Deputaților, Valeriu-Ștefan Zgonea, în care anunţă că vrea să prezinte un mesaj în plenul reunit al celor două camere. 

Vă prezentăm textul scrisorii:

Stimate Domnule Președinte,

În conformitate cu prevederile Art. 88 din Constituţia României, republicată, doresc să adresez Parlamentului un mesaj.

Vă propun ca data prezentării mesajului în ședința reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 9 februarie 2015, ora 16.00.

Vă rog să primiţi asigurarea întregii mele consideraţii,

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, KLAUS-WERNER IOHANNIS”

Şeful statului a trimis scrisoarea după ce, anterior, a avut o întrevedere, la Cotroceni, cu preşedinţii celor două Camere.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis s-a întâlnit cu şefii Parlamentului, la Palatul Cotroceni

„Sesiunea parlamentară care începe astăzi ne oferă o șansă de a arăta cetățenilor că am înțeles cu toții mesajul celor care au votat în noiembrie 2014. Țara nu este a noastră, a elitei politice, și noi nu trebuie să monopolizăm instituțiile și să le folosim în interesul nostru personal. Țara este a cetățenilor români și instituțiile, Președinte, Parlament sau Guvern, trebuie să lucreze pentru ei.

 De aceea, azi, în prima zi a primei sesiuni parlamentare din acest an, îi primesc la Palatul Cotroceni pe președinții celor douã Camere ale Parlamentului, domnii Valeriu Zgonea și Cãlin Popescu Tãriceanu, pentru a stabili prioritãțile legislative ale urmãtoarelor sãptãmâni și luni„, a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa Facebook.

Klaus Iohannis a avut săptămâna trecută consultări cu partidele parlamentare pe tema modificării legislaţiei electorale.