Klaus Iohannis: Zilele următoare voi anunţa data referendumului şi întrebarea. Altă întrebare?

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în zilele următoare va anunţa data la care va fi organizat referendumul pentru care a cerut aprobarea Parlamentului, precum şi întrebarea ce va fi adresată populaţiei.

RomaniaTV.net
14 feb. 2017, 10:53
Klaus Iohannis: Zilele următoare voi anunţa data referendumului şi întrebarea. Altă întrebare?

Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că referendumul legat de lupta anticorupţie este „necesar” şi că în zilele următoare va stabili şi data, şi întrebarea de pe buletinul de vot.

Plenul Parlamentului a avizat favorabil, luni, solicitarea președintelui Klaus Iohannis privind inițierea unui referendum național cu privire la continuarea luptei împotriva corupției și asigurarea integrității funcției publice.

Decizia a fost luată în unanimitate de voturi.

Parlamentul a recomandat, însă, ca prin întrebarea formulată să se respecte Constituția României, Legea 3/2000 privind referendumul, deciziile CCR în materie și recomandările Codului de bune practici în materie de referendum adoptat de Comisia de la Veneția.

Întrebat dacă vaţine cont de recomandările Parlamentului în privinţa organizării referendumului, Iohannis a răspuns zâmbind: „Altă întrebare?”.