EŞEC în negocierile din USL privind funcţia lui Iohannis: Nu am ajuns la o concluzie,discuţiile se reiau marţi

Klaus Iohannis a fost acceptat de premierul Victor Ponta pentru funcţia de ministru de Interne, la propunerea PNL. Liberalii au vrut ca Iohannis să primească şi o funcţie de vicepremier, însă în USL nu s-a ajuns la un consens în această privinţă. Klaus Iohannis a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că negocierile nu au ajuns la un rezultat şi vor continua marţi.

10 feb. 2014, 12:05
EŞEC în negocierile din USL privind funcţia lui Iohannis: Nu am ajuns la o concluzie,discuţiile se reiau marţi

Discuţia cu cei de la USL a fost una amiabilă. PNL a propuns ca eu să preiau funcţia de vicepremier şi ministru de Interne, astfel că trebuie modificată structura Guvernului, lucru pe care îl poate face doar Parlamentul. Dacă una dintre părţile implicate în guvernare doreşte să facă propuneri de modificare, altele decât cele propuse de PNL, este momentul potrivit.

La întâlnirea de astăzi (luni – n.r.) nu am ajuns la nicio concluzie, pentru că nu ne-am propus acest lucru. Am stabilit încă o întâlnire pentru mâine, tot în conducerea USL, la care vine toată lumea pregătită. Nu s-a discutat să iau locul cuiva, aşa cum nu am venit în PNL să iau locul cuiva, dar PNL a hotărât să fiu vicepremier, ceea ce voi fi„, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis ar urma să aibă atribuţii restrânse ca ministru de Interne, el urmând să fie subordonatul vicepremierului Gabriel Oprea, care va coordona direct şi Poliţia, ISU şi DGIPI. Klaus Iohannis susţine la ora 14.00 o conferinţă de presă.

Premierul Victor Ponta a declarat că îl propune, luni, pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la această instituţie este nevoie de o situaţie clară, de stabilitate, şi că problema funcţiei de vicepremier va fi discutată rapid în USL.

Ponta a precizat că urmează să îl informeze şi pe preşedintele Traian Băsescu despre faptul că va înainta luni această nominalizare, dar a amintit că şeful statului a declarat deja public că are o părere bună despre Iohannis.

Premierul Victor Ponta a avut, luni, o întrevedere cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, cât şi cu Klaus Iohannis în acest sens. La întâlnirea de la Vila Lac 1 au participat şi preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, vicepremierii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, Daniel Chiţoiu, Eduard Hellvig şi Mihai Voicu.

Klaus Iohannis a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta înainte ca liberalii să anunţe public remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului şi a căzut de acord asupra acestora cu prim-ministrul.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat anterior că are o relaţie foarte bună cu Klaus Iohannis şi că îl doreşte în Guvern, deoarece ar fi un mare câştig, dar că „deciziile tehnice” legate de poziţii şi de procedurile necesare vor fi luate în ţară, „cu calm”, în cadrul coaliţiei.