Klaus Johannis: Traian Băsescu nu are nici o şansă să-l desemnez eu premier

Liderul PNL, Klaus Johannis, candidat al Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţie, a negat joi la Bacău, într-o conferinţă de presă, existenţa unei înţelegeri secrete privind desemnarea în calitate de premier a actualului şef al statului, Traian Băsescu, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
21 aug. 2014, 19:01
Klaus Johannis: Traian Băsescu nu are nici o şansă să-l desemnez eu premier

„Dacă voi fi ales preşedinte, domnul Traian Băsescu nu are nicio şansă să îl desemnez prim-ministru, cum nu este absolut niciun fel de şansă să-l numesc pe domnul Liviu Dragnea premier”, a declarat Johannis.

El a adăugat că va avea faţă de contracandidaţii săi o atitudine normală, fără atacuri la persoană. „Ne interesează să avem proiecte politice. Ne interesează să avem o gândire pentru România. O gândire care schimbă lucrurile şi face ca ţara să meargă mult mai bine. Nu am niciun fel de problemă personală cu niciun candidat. Nu mă voi adresa în campanie contracandidaţilor. Eu mă voi adresa românilor şi vreau, împreună, să rezolvăm probleme mari ivite. Vreau o ţară normală. O Preşedinţie normală. O campanie normală”, a indicat candidatul ACL.

Potrivit acestuia, românii s-au săturat de felul în care s-a făcut politică în ultimii zece ani şi, ca urmare, va propune un nou proiect.

„Preşedintele are obligaţia să vină în faţa naţiunii introducând în spaţiul public marile teme de dezbatere, teme care vor duce la soluţii. (…) Dacă noul PNL va ajunge în situaţia de a forma Guvernul vom demonstra românilor ce se poate rezolva dacă ai un preşedinte serios, care doreşte, care vrea să rezolve problemele ţării şi un Guvern competent care împreună cu preşedintele face să apară ceea ce se numesc efecte de sinergie ce pot pune, realmente, România pe altă direcţie, cea a occidentalizării reale. Până atunci, voi lucra împreună cu cei ce vor guverna România”, a adăugat Johannis.

Declaraţiile au fost făcute după întâlnirea avută, joi seara, cu membrii PNL şi PDL din judeţul Bacău.

Reuniunea s-a desfăşurat în lipsa lui Romeo Stavarache, liderul liberalilor băcăuani, aflat în stare de arest preventiv, fiind acuzat de corupţie. Referindu-se la această situaţie, Klaus Johannis a spus că asemenea cazuri nu se rezolvă politic, ci în Justiţie.

‘Dacă voi ajunge preşedinte voi garanta independenţa Justiţiei, fapt ce înseamnă că nu va mai exista o imixtiune a politicului în actul de Justiţie, nici prin exprimarea unor opinii publice. Politicienii nu au ce căuta în actul de Justiţie. (…) În cazul lui Romeo Stavarache, ca şi în alte cazuri, nu vom discuta decizia Justiţiei, ci vom discuta doar în privinţa prezenţei sale politice în viitor în funcţie de decizia Justiţiei’, a precizat Johannis.

O întâlnire cu membrii ACL a avut Klaus Johannis joi la prânz şi în municipiul Focşani. El a fost însoţit de Mihai Voicu, Nini Săpunaru, Gheorghe Flutur, Răducu Filipescu şi Ioan Bălan.