Bilanţ DNA: Din 4.200 de dosare, 2.500 soluţionate şi DOAR 24 deschise ca urmare a sesizărilor SRI

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a declarat joi seara că, din 4.200 de dosare înregistrate în 2015 la DNA, 24 de cauze au fost deschise în acest an ca urmare a sesizărilor venite de la SRI și 204 ca urmare a celor venite de la structurile de informații și celelalte structuri ale MAI.

24 sept. 2015, 19:20
Bilanţ DNA: Din 4.200 de dosare, 2.500 soluţionate şi DOAR 24 deschise ca urmare a sesizărilor SRI

„La DNA s-au înregistrat  4.200 de dosare şi au fost soluţionate peste 2.500 de dosare, peste 750 de persoane au fost trimise în judecată şi doar în 29 de situaţii persoanele trimise în judecată au beneficiat de prevederile reducerii la jumătate a pedepsei pentru că au colaborat”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, într-o emisiune televizată.

Kovesi a admis că la DNA sunt foarte multe cauze investigate și în acest an, dar și anul trecut, cu persoane care se bucură de notorietate, scrie Agerpres.

CITEŞTE ŞI: Kovesi, despre dosarul lui Ponta: Doar judecătorii pot să-l pună pe premier sub CONTROL JUDICIAR

„Acum nu știu neapărat ce înseamnă nume mari, dar într-adevăr sunt dosare în care sunt implicate persoane cu notorietate sau care au avut funcții importante. Doar în acest an au fost trimiși în judecată 12 membri ai Parlamentului, dintre care doi foști miniștri.

Putem considera că sunt nume importante. În ceea ce privește percepția că ne bazăm foarte mult pe Serviciul Român de Informații, sper să-i dezamăgesc pe cei care susțin acest lucru, și nu că așa vreau eu, ci că așa ne arată statistica.

Din 4.200 de dosare înregistrate la DNA, 24 de dosare au fost deschise în acest an ca urmare a sesizărilor venite de la SRI. 204 dosare au fost deschise ca urmare a sesizărilor venite de la structurile de informații și celelalte structuri ale Ministerului Administrației și Internelor”, a afirmat, la Digi 24, șefa DNA.