Florian Coldea şi Kovesi, chemaţi la Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009

Preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, Mihai Fifor, i-a adresat o nouă scrisoare şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, cerându-i să vină în faţa comisiei, social-democratul invocând o decizie a CSM din anul 2007 care le permite procurorilor să participe la audieri "în mod excepţional". Tot pentru săptămâna viitoare a fost invitat la Comisie şi Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI.

RomaniaTV.net
13 iun. 2017, 15:22
Florian Coldea şi Kovesi, chemaţi la Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009

Laura Codruţa Kovesi a fost chemată din nou la Parlament pentru seara în care se aştepta rezultatul alegerilor din 2009, la locuinţa ministrului de interne Gabriel Oprea. Fifor, invocă o decizie care permite audierea sa.

„(…) având în vedere (…) hotărârea Plenului CSM din data de 24 mai 2007 potrivit căreia – în mod excepţional, procurorii pot participa în calitate de invitaţi la comisiile parlamentare, atunci când este necesară lămurirea unor aspecte de natură tehnică sau pentru clarificarea unor informaţii de interes public, sunteţi invitată la şedinţa Comisiei din data de 20.06.2017 la ora 14:00, sala Mihai Viteazul, nivel P1, Palatul Parlamentului, pentru lămurirea unor chestiuni de interes public pentru stabilirea concluziilor şi propunerilor ce se impun, în limitele obiectivelor pentru care a fost constituită Comisia parlamentară de anchetă”, se arată în scrisoarea pe care preşedintele Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, senatorul PSD Mihai Fifor, o adresează procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

Comisia de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 a continuat, marţi, audierile, fiind convocaţi senatorul PSD Robert Cazanciuc, fostul senator Cătălin Voicu, fostul şef al SPP Dumitru Iliescu şi fostul senator Gigi Neţoiu.

Preşedintele Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că Florian Coldea va fi invitat la începutul săptămânii viitoare la audieri, tot atunci fiind adresată şi a doua invitaţie pentru procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Fifor a precizat că până în acest moment nu există o confirmare a prezenţei lui Coldea.

La începutul săptămânii viitoare vor fi audiaţi şi europarlamentarii Dan Nica şi Andi Cristea.

Preşedintele Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009, Mihai Fifor, i-a adresat o scrisoare procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, în care invocă o decizie a CSM din 2007 care le-ar permite procurorilor, „în mod excepţional”, să participe la audieri în Parlament, cerându-i să se prezinte pe 20 iunie la Comisie.