Kovesi despre acţiunile de spionaj a căror ţintă a fost: Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei mele

Procurorul-şef al DNA Codruţa Kovesi afirmă, referindu-se la acţiunile de spionaj a căror ţintă a fost, că au fost date telefoane, insistent, catre membrii familiei sale şi către prieteni apropiaţi, timp de o zi şi jumătate, dar că nimeni nu a intrat în dialog cu cei care sunau.

09 apr. 2016, 08:52
Kovesi despre acţiunile de spionaj a căror ţintă a fost: Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei mele

„Au fost date telefoane, insistent, către membrii familiei mele şi către prieteni apropiaţi, timp de o zi si jumătate. Cei care au sunat au încercat să afle date personale, cum ar fi adresa de e-mail”, dezvăluie Codruţa Kovesi în emisiunea „După 20 de ani”, care va fi difuzată duminică de Pro TV.

Procurorul şef al DNA a mai spus că nu este prima dată când se fac presiuni asupra procurorilor anticorupţie de oamenii deranjaţi de anchetele DNA.

Kovesi afirmă că „au fost telefoane insistente, repetate, dar nereuşite, pentru că nimeni nu a intrat în dialog cu aceste persoane”.

Întrebată în ce limbă vorbeau cei care dădeau telefoane, procurorul-şef al DNA a declarat că nu poate spune acest amănunt. Ea a precizat, însă, că nu i-a fost atacat contul de e-mail.

Kovesi a apreciat că este vorba de una dintre multele tentative de intimidare care-i vizează pe procurori.

„Nu stiu ce au găsit. Nici nu mă intereseaza ce au găsit. Probabil că sunt persoane deranjate de anchetele noastre, deranjate că DNA îşi face treaba. Nu pot să comentez despre cine a încercat să mă intimideze”, a afirmat Codruţa Kovesi.

Doi cetăţeni israelieni, Ron Weiner si David Geclowitz, au fost reţinuţi săptămâna trecută în acest caz, în care sunt implicaţi angajaţi ai companiei israeliene Black Cube.

Unul dintre cei doi israelieni arestaţi ar fi recunoscut în faţa anchetorilor acuzaţiile care i-au fost aduse. Cei doi au fost prinşi la un hotel din Capitală, la scurt timp după ce familia lui Kovesi a reclamat că este hărţuită de persoane necunoscute. Weiner şi Geclowitz ar fi fost angajaţi de puţin timp la firma Black Cube.

Surse apropiate anchetei, citate de Pro TV, spun că supecţii ajunşi în arest ar fi avut misiunea să adune informaţii despre 20 de personalităţi publice, care au legaturi strânse cu Guvernul de la Bucureşti, iar ampla operaţiune ar fi început în urmă cu un an şi jumătate.

Citeşte şi Laura Codruţa Kovesi, dezvăluiri despre scandalul Black Cube. Cum au acţionat cei doi spioni israelieni care o filau