Kovesi, despre dosarul lui Ponta: Doar judecătorii pot să-l pună pe premier sub CONTROL JUDICIAR

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a anunțat, joi seara, că nu există pericolul ca procurorii să-l pună sub control judiciar pe premierul Victor Ponta și, astfel, să nu își mai poată exercita funcția de premier.

24 sept. 2015, 17:56
Kovesi, despre dosarul lui Ponta: Doar judecătorii pot să-l pună pe premier sub CONTROL JUDICIAR

„Din momentul în care procurorii DNA au întocmit acest rechizitoriu și instanţa de judecată a fost învestită să judece acest dosar, procurorii nu mai pot dispune niciun fel de măsură preventivă sau nicio altă măsură care s-ar impune într-un dosar. O eventuală măsură preventivă poate fi decisă doar de completul de judecată. În ceea ce priveşte constituirea de parte civilă, procurorul de caz şi-a îndeplinit obligaţia de a întreba dacă se constituie parte civilă. Nu este primul dosar în care o instituţie publică este condusă de însăşi persoana care este trimisă în judecată în calitate de inculpat. Avem această problemă, că instituţia respectivă nu se constituie parte civilă în dosar. Obligaţia noastră e să întrebăm. Dacă magistrații sunt suspendați din funcție atunci când sunt trimiși în judecată, aceeași regulă ar trebui aplicată și celorlalți funcționari din instituţiile publice”, a declarat Laura Codruţa Kovesi, într-o emisiune televizată.

Citeşte şi: RECHIZITORIUL DNA, prin care Victor Ponta şi Dan Şova au fost trimişi in judecată

Premierul Victor Ponta şi senatorul Dan Şova au fost trimişi în judecată, în 17 septembrie, de procurorii DNA în dosarul Rovinari-Turceni.

Potrivit rechizitoriului DNA, rapoartele cu activităţile pe care le-ar fi prestat, trimise de Victor Ponta la solicitarea ANAF, sunt „copia fidelă, literalmente, inclusiv în privinţa greşelilor de ortografie,” a activităţilor efectuate de avocaţii colegi de cabinet ai lui Dan Şova.