Kovesi, în ipostaze „delicate” cu un ofiţer SPP. Angela Nicolae face noi dezvăluiri despre fosta şefă DNA

Procurorul Angela Nicolae continuă seria dezvăluirilor despre fosta șefă a DNA. Angela Nicolae a povestit că a surprins-o pe Laura Codruţa Kovesi în ipostaze "delicate" cu un ofițer SPP. De asemenea, procurorul a povestit pentru Lumea Justiției că presiunea psihică era modalitatea de lucru preferată a lui Kovesi, pe care le-o insufla și subordonaților. 

RomaniaTV.net
17 ian. 2019, 10:46
Kovesi, în ipostaze „delicate” cu un ofiţer SPP. Angela Nicolae face noi dezvăluiri despre fosta şefă DNA

Angela Nicolae a povestit pentru Lumea Justiției că presiunea psihică era modalitatea de lucru preferată a lui Kovesi, pe care le-o insufla și subordonaților. 

„Această modalitate de a folosi presiunea psihică era o modalitate de lucru a lui Kovesi, insuflată și subalternilor. Voia să te termine, să te dărâme, să te strivească de așa manieră încât să nu te mai poți ridica și să nu mai poți să îți dovedești nevinovația. Asta este un nonsens. (…) Instanța m-a pus în libertate, iar DNA a făcut imediat contestație la liberarea condiționată. Am mai stat în închisoare înca 4 luni de zile, care pentru mine a mai însemnat încă un an penal. Practic, eu am stat aproximativ 770 de zile în stare de arest preventiv. Abuzurile s-au ținut lanț. Până în ultimul moment am fost dusă la Judecătoria Ploiești fiind încătușată. În timpul judecății de fond am fost legată, cu aceleași cătușe, eu cu fiul meu, mâna dreaptă a mea, cu mâna stângă a lui. Ce imagine mai tragică poate să existe pentru o mamă, când se vede încătușată alături de fiul ei? Sigur, au fost momente care și-au pus amprenta asupra mea, inclusiv problema cu pensia care mi-a fost luată. Au fost momente de groază și sunt momente de groază pentru că nu pot să îmi asigur plata întreținerii, nu pot să îmi asigur plata utilităților. Mie această pensie specială trebuia să mi se dea, pentru că nu am fost exclusă din magistratură. Mi-am dat demisia”, a povestit Nicolae.

Angela Nicolae a povestit şi că a surprins-o pe Laura Codruţa Kovesi în ipostaze „delicate” cu un ofițer SPP.

„Sunt anumite aspecte pe care, din bun-simț, din viața personală a ei, nu le-am dat publicității. Este vorba despre o relație pe care a avut-o cu un ofițer SPP. (…) Într-o deplasare oficială în Africa de Sud era însoțită de acest SPP-ist, pe care ea îl prefera. La un moment dat, dupa ce s-au făcut toate formalitățile la hotelul unde eram cazați, trebuia sa merg în camera ei și să îi duc nişte documentele care urmau să facă obiectul unui comunicat de presă. Ducându-mă în camera ei, mai devreme decât ar fi trebuit, ușa era deschisă și i-am surprins într-o postură destul de delicată. Am spus că tinerețea își spunea cuvântul.  (…) Ea când a venit ca Procurorul General, era ca un copil al meu, ca vârstă, avea 33 de ani, putea să îmi fie copil. Eu încercam să o ajut, nu știam ce se va întâmpla, nu știam coloratura ei politică, ce va face, ce va urma, dezastrul care va urma și încercam să o ajut. (…) Nu mă asculta, mă asculta, dar se vedea pe fața ei că este indignadă, iar pe de altă parte am avut și ghinionul ca la una dintre deplasările pe care am făcut-o împreună cu ea să fiu confundată – lumea mi-a spus că încă sunt – colegii magistrați-, că sunt Procurorul General, pentru că eram mai în vârstă, vorbeam și limba lor și au avut impresia ca eu sunt Procurorul General. Ea, în general, cu femeile nu prea era în relații bune”, a dezvăluit Angela Nicolae.