Laura Kovesi: Nu îmi doresc să candidez la Preşedinţie. Vreau să-mi continui cariera în sistemul juridic

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat că nu își dorește să candideze la Președinția României, ca replică la speculațiile apărute recent în presă pe această temă. Totodată, aceasta a precizat că vrea să-şi continue munca în sistemul juridic.

07 apr. 2015, 17:44
Laura Kovesi: Nu îmi doresc să candidez la Preşedinţie. Vreau să-mi continui cariera în sistemul juridic

Laura Codruţa Kovesi, şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), a declarat, marţi, că nu îşi doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al României şi nici nu vrea să intre în politică, aşa cum s-a speculat în presă, scrie stiripesurse.ro

Citește și: Traian Băsescu se dezice de Coldea, Kovesi şi Stanciu. „Nu îi sun din SILĂ”

„Nu doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României, nici în 2016 şi nici într-un alt an. Nu mă interesează o candidatură la această funcţie. Anul acesta o să fac o vechime de aproape 20 de ani în magistratură şi am să-mi utilizez toată experienţa profesională în folosul sistemului judiciar. Scopul meu principal este să-mi duc la bun sfârşit mandat şi ceea ce mă interesează este ca eu şi colegii mei din DNA să ne facem în fiecare zi treaba într-un mod profesionist şi cât mai eficient”, a declarat Laura Kovesi.

În plus, Laura Kovesi a menţionat că „infirmă categoric” toate afirmaţiile de acest gen făcute de alte persoane. „

„Nu mă interesează niciun fel de candidatură şi orice speculaţii care se fac pe tema această vreau să le infirm şi vă spun categoric că nu îmi doresc să candidez la funcţia de preşedinte al României”, a mai completat şefa DNA într-un interviu postat pe blogul jurnalistului Dan Cristian Turtutică.

Şefa DNA a precizat că anul acesta se împlinesc 20 de ani de când lucrează în magistratură şi că doreşte să îşi continue cariera în sistemul judiciar.

Citește și: TOPUL celor mai influente femei din România. Laura Codruţa Kovesi, pe primul loc

În presă au circulat recent ipoteze privind o potențială candidatură la prezidențiale a Laurei Codruța Kovesi, una dintre personalitățile în care românii au cea mai mare încredere, potrivit sondajelor de opinie.