Kovesi: Poliţia trebuie să răspundă în cazul dispariţiei lui Sebastian Ghiţă

Procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi a declarat, marţi seară, la Digi 24, că i se pare ciudat că Sebastian Ghiţă a dispărut de sub filajul Poliţiei, precizând că dispariţia acestuia a fost raportată procurorului DNA de caz după aproximativ 16 ore. Ea spune că Poliţia trebuie să răspundă pentru acest caz.

17 ian. 2017, 18:42
Kovesi: Poliţia trebuie să răspundă în cazul dispariţiei lui Sebastian Ghiţă

Procurorul şef al DNA a afirmat că Poliţia Română trebuie să răspundă cum a fost posibilă dispariţia lui Ghiţă, în condiţiile în care acesta era sub control judiciar, care implică mai multe obligaţii, între care interdicţia de a părăsi ţara şi obligaţia de a se prezenta la Poliţie ori de câte ori este chemat şi trebuia monitorizat de Poliţie.

Kovesi a mai spus că i se pare ciudat că Sebastian Ghiţă a dispărut „de sub filajul Poliţiei”, iar dispariţia acestuia i-a fost anunţată procurorului DNA după aproximativ 16 ore.

Sebastian Ghiţă este dispărut din 21 decembrie, iar până acum a avut opt apariţii la postul de televiziune pe care îl controlează, unde a adus acuzaţii grave Codruţei Kovesi şi fostului prim-adjunct al SRI Florian Coldea, trecut în rezervă după o anchetă a SRI.