Kovesi răspunde invitaţiei comisiei alegerilor din 2009: Nu deţin informaţii sau documente

Publicat: Marţi, 14 Noiembrie 2017 14:42 // Actualizat: Marţi, 14 Noiembrie 2017 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, a răspuns invitaţiei comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, spunând că nu deţine date sau documente care să ajute la clarificarea situaţiei şi lăsând de înţeles că prezenţa sa la comisie nu are obiect.

"În legătură cu adresa dumneavoastră nr. 4c-30/139 din data de 13 noiembrie 2017, reiterez convingerea că obiectul de activitate al comisiei speciale de anchetă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru verificarea aspectelor ce ţin de organizarea alegerilor din 2009 şi de rezultatul scrutinului prezindenţial constată în "analiza şi clarificarea unor situaţii de fapt, a unor aspecte sau fenomene sociale relevante, justificat de interesul public de cunoaşte anumite realităţi cu reverberaţii în plan social juridic sau politic". Sens în care vă aduc la cunoştinţă că nu deţin "informaţii şi sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare", se arată în adresa transmisă comisiei de Laura Codruţa Kovesi.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi, invitată a patra oară la audieri la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009. Acum nu mai poate refuza

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 a decis, luni, prin vot, să o reinvite pe Laura Codruţa Kovesi, procuror şef DNA, la audieri, ca urmare a deciziei CCR şi a publicării motivării acestei decizii în Monitorul Oficial.

Decizia CCR statuează obligativitatea oricărei persoane care deţine o funcţie publică de a veni la Parlament în virtutea principiului colaborării loiale şi în virtutea bunei credinţe pentru a lămuri aspecte şi evenimente semnificative din viaţa societăţii.

Laura Codruţa Kovesi a fost invitată de mai multe ori în faţa comisiei de anchetă, dar a refuzat să onoreze invitaţiile.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
comisia parlamentara de ancheta alegeri 2009 dna Laura Codruţa Kovesi
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6528
RON
12 Dec
noapte -1 °
zi 2 °
Ultimele joburi adaugate
24 H