Kovesi vorbeşte despre viaţa privată: „Îmi fac singură cumpărăturile la piaţă, gătesc, îmi calc hainele…”

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, vorbeşte, într-un interviu, despre omul din spatele imaginii dure pe care o afişează ori de câte ori apare în public. Kovesi spune că îi plac lucrurile simple şi că se bucură de fiecare moment din viaţă, cea mai mare împlinire fiind bucuria cu care merge la serviciu şi satisfacţia cu care se întoarce acasă.

29 sept. 2015, 15:01
Kovesi vorbeşte despre viaţa privată: „Îmi fac singură cumpărăturile la piaţă, gătesc, îmi calc hainele…”

Laura Codruţa Kovesi vorbeşte, într-un interviu acordat revistei Psychologies, despre viaţa privată şi despre valorile după care se ghidează în viaţă.

E greu să vorbeşti despre tine însuţi. Eu cred că sunt un om simplu, modest, serios, care ţine la principii. Îmi place să mă amuz, uneori de mine însămi, alteori de alţii. Apoi împreună cu ei. Cred că încăpăţânarea este defectul meu, dar eu îi spun consecenţă. Ţin să duc lucrurile la bun sfârşit (…) Oamenii au surprize când văd că am o viaţă foarte normală. Că îmi fac singură cumpărăturile la piaţă sau că îmi gătesc singură. Sunt surprinşi când află că îmi calc singură hainele sau că merg pe munte. Sunt uimiţi că mă văd în parc sau cumpărând o îngheţată. Nu fac lucruri diferite pentru că am acest statut profesional. Dar, da, sunt mai vizibilă, oamenii mă văd mai des. Însă eu, personal, nu m-am schimbat, am aceiaşi prieteni de dinainte de a fi în această funcţie. Şi 90% din lucrurile pe care le fac azi sunt la fel cu cele de dinainte”, a mărturisit Kovesi, citată de evz.ro. 

Şefa DNA spune că se relaxează „tot prin lucruri simple”: „Mă uit la film, citesc, fac mult sport. Mă plimb. Am zile când mă duc pe jos către casă şi asta mă relaxează. Ascult orice fel de muzică, depinde însă de dispoziţie. Am avut o perioadă când ascultam muzică populară, atunci când lucram la Bruxelles şi îmi era dor de casă.”

Care sunt viciile care vă fac să detestaţi pe cineva? „Ipocrizia şi egoismul”, a răspuns şefa DNA.

Kovesi a spus şi ce înseamnă pentru ea fericirea: „Să te duci cu bucurie acasă şi la muncă. Pe mine, lucrurile simple mă fac fericită: o cafea cu prietenii, timpul petrecut cu familia, să merg pe munte cu prietenii..Lucruri simple. Nu ar trebui să facem eforturi ca să fim fericiţi.”

Care este cea mai mare împlinire a dvs? „Aceea că merg cu bucurie acasă şi la birou”, a spus Kovesi.