KREMLINUL, prima reacţie după ce Transnistria a cerut ajutor militar

Kremlinul nu a primit niciun fel de solicitare de la Tiraspol în privința unei 'protecții' pentru Transnistria, a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, după ce mai multe organizații din stânga Nistrului au anunțat recent că s-au adresat șefului statului rus pentru a cere ajutor în cazul în care regiunea 'va fi amenințată de un nou război'.

27 mai 2015, 09:17
KREMLINUL, prima reacţie după ce Transnistria a cerut ajutor militar

„Nu am cunoștință de vreo astfel de solicitare. Am aflat și eu din mass-media. Nu știu cui s-au adresat, prin ce canale, așa că nu vă pot spune nimic în acest sens’, a afirmat marți Peskov, potrivit agenției TASS.

Reprezentanții a 66 de organizații civice din Transnistria, reuniți luni la Tiraspol, au anunțat că au decis să se adreseze președintelui Vladimir Putin pentru a cere ‘protecție în cazul în care regiunea va fi amenințată de un nou război’.

”În numele societății civile, ne adresăm președintelui Rusiei, Vladimir Putin, ca garant al păcii pe teritoriul transnistrean și ca parte în procesul de negocieri, să ia toate măsurile posibile: și politice, și diplomatice, și economice, și, desigur, în caz de pericol, și altele’, a declarat în cadrul reuniunii președintele Organizației de Femei, Tatiana Dolișniaia, după cum amintește agenția de presă rusă.

Acest apel survine în contextul în care parlamentul ucrainean (Rada Supremă) a denunțat recent acordurile cu Rusia privind tranzitarea teritoriului ucrainean de către trupele ruse staționate în regiunea transnistreană.