L-au bătut şi i-au confiscat paşaportul. Un deputat venezuelean îi acuză pe vameşi

Deputatul Jorge Millan din opoziția venezueleană a afirmat sâmbătă că a fost lovit de vameși și militari din țara sa, la întoarcerea din Statele Unite, pentru a i se confisca pașaportul, informează AFP.

16 iul. 2017, 05:17
L-au bătut şi i-au confiscat paşaportul. Un deputat venezuelean îi acuză pe vameşi

„La vamă mi s-a cerut pașaportul; am răspuns că este netransmisibil. (…) Apoi a sosit un maior de armată care m-a insultat și m-a forțat să predau pașaportul. Câțiva agenți m-au bătut până mi l-au sustras”, a relatat într-o conferință de presă parlamentarul din partidul Primero Justicia (Întâi Dreptate).

El a susținut că, pentru a-l împiedica să anunțe incidentul de la aeroportul Maiquetia din Caracas, i s-a luat și telefonul mobil, care a fost deteriorat.

Millan se întorcea acasă din SUA, unde participase la o reuniune a Internaționalei Socialiste pentru pregătirea referendumului simbolic organizat duminică de opoziția din Venezuela împotriva președintelui Nicolas Maduro și a proiectului de reformă constituțională lansat de acesta, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Bătaie în direct, la tv. Doi politicieni respectabili s-au luat la pumni în studio VIDEO

„Încearcă să le închidă gura deputaților. Vom continua să luptăm ca Venezuela să fie o țară liberă”, a mai spus parlamentarul.

Acesta nu este singurul oficial venezuelean victimă a unor măsuri similare. Miercuri, procurorul general Luisa Ortega, cunoscută ca disidentă, a anunțat că i-a unui colaborator de-al său care urma să o reprezinte la o conferință în Argentina i-a fost anulat pașaportul. În ultimele luni, le-au fost retrase pașapoartele și altor membri ai opoziției, printre care fostul candidat la președinție Henrique Capriles.