La ce BISERICĂ trebuie să mergi NOUĂ MARŢI la rând pentru a ţi se îndeplini dorinţele

În fiecare zi de marţi, curtea Bisericii Sfântul Anton din Capitală e plină de credincioşi. Cei care s-au rugat timp de nouă marţi la rând la icoana făcătoare de minuni din lăcaşul de cult spun că li s-au îndeplinit dorinţele.

07 mai 2014, 15:45

In zilele de marti, curtea bisericii Sfantul Anton, din zona Unirii, este plina de credinciosi. Se spune ca e bine sa vii la slujba, sa te rogi si sa dai acatiste la Biserica Sfantul Anton timp de noua marti la rand. Parintele Zaharia spune ca in cea de-a zecea marti se aduc drept multumire produse alimentare care sunt sfintite. O parte se iau acasa, iar alta parte se lasa acolo, ajungand la oamenii saraci. De asemenea, se aduce o paine, care se imparte la noua persoane. Dupa cele noua marti, dorinta pe care si-a pus-o enoriasul se implineste, scrie cancan.ro.

Credinciosii povestesc ca dupa ce s-au rugat la icoana de la biserica Sfantul Anton li s-au indeplinit si cele mai arzatoare dorinte. Acatisele si rugaciunile ii ajuta, insa, si pe cei care, din diverse motive, nu reusesc sa vina la biserica in fiecare zi de marti, dar o fac macar o data.

„Aveam un examen greu de dat la facultate. Nu am fost noua marti la rand, ci doar una singura, dar am reusit sa-l iau cu nota mare”, a spus o studenta.

Biserica Sfantul Anton este cel mai vechi lacas de cult, construit în Capitala de domnitorul Mircea Ciobanul, in jurul anului 1559. De altfel, in biserica se pastreaza mormantul lui Mircea Ciobanul. In anul 1847, un incendiu a afectat serios constructia din lemn, care servea drept capela pentru Curtea Domneasca. Cam in aceeasi perioada, o bisericuta cu hramul Sfantul Antonie, din vecinatate, unde se rugau detinutii, a ars din temelii intr-un incendiu. Dintre ruine a fost salvata, intr-o zi de marti, o icoana a Sfantului Antonie. Icoana a fost dusa la biserica situata langa Curtea Veche care, pe atunci, se numea Buna Vestire.

Citeşte şi Slobozia: Mii de OAMENI s-au călcat în picioare pentru a atinge o ICOANĂ făcătoare de minuni VIDEO