La ce verdict se aşteaptă LIVIU DRAGNEA în Dosarul „Referendumul” VIDEO

Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la ICCJ, înainte de judecarea ultimului termen în Dosarul referendumului, că nu îi este teamă că va fi condamnat şi speră să fie achitat. 

22 apr. 2015, 08:55
La ce verdict se aşteaptă LIVIU DRAGNEA în Dosarul „Referendumul” VIDEO

La  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au loc miercuri pledoariile finale în cazul dosarului „Referendumul”.

Liviu Dragnea a precizat că el nu va avea un cuvânt lung şi va spune în faţa magistraţilor „gânduri curate”.

Întrebat dacă îi este teamă că va fi condamnat, Dragnea a spus: „Nu, eu sper sa fiu achitat pentru ca nu am gasit în rechizitoriu vreo proba prin care sa se dovedeasca ca as fi facut faptele pentru care am fost trimis in judecata”. 

CITEŞTE ŞI Dosarul „Referendumul”, în aşteptarea sentinţei: Miercuri au loc pledoariile finale

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală necuvenite pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

În acest sens, potrivit procurorilor, Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

„Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de către Legea nr. 3/2000 (în fapt, promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale”, arăta DNA.

În paralel, el a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid, preciza DNA.