La numai 13 ani, a rezolvat o PROBLEMĂ GREA pe care o au SUTE de MILIOANE de OAMENI

Un adolescent de numai 13 ani, din Belgia, a reuşit să creeze un dispozitiv ce va ajuta cel puţin 300 de milioane de oameni pentru care viaţa este un veşnic întuneric.

18 dec. 2014, 10:10
La numai 13 ani, a rezolvat o PROBLEMĂ GREA pe care o au SUTE de MILIOANE de OAMENI

Shubham Banerjee are doar 13 ani, dar este un antreprenor recunoscut în lumea întreagă pentru că, la 12 ani, a inventat o imprimantă specială pentru limbajul Braille, cu costuri rezonabile, ce va rezolva problema sutelor de milioane de nevăzători din lumea aceasta.

Banerjee a aflat de limbajul Braille anul trecut, dar şi de faptul că, pentru ca o carte sau orice document scris să fie printat în Braille pentru a fi citit de un nevăzător costă mult – peste 2.000 de dolari –  sumă pe care mulţi dintre cei care au nevoie de aşa ceva nu şi-o permit.

Citeşte şi Povestea primei imprimante 3D româneşti: Construită în subsolul unui bloc din Bucureşti

Astfel, adolescentul a inventat, la preţuri mult mai mici, o imprimantă specială care printează materialele scrise în Braille, a povestit Banerjee reporterilor de la Business Insider. „Am vrut să îi ajut pe oameni, aşa că am încercat să construiesc un dispozitiv din materialele pe care le aveam la dispoziţie”, a spus el. Compania Intel a preluat ideea şi s-a oferit să investească în invenţia lui Banerjee, care a devenit astfel cel mai tânăr întreprinzător în care o asemenea companie este dispusă să investească.

Citeşte şi O imprimantă 3D mai specială clonează tablouri VIDEO

Banerjee a fost premiat cu The Tech Awards 2014 şi a primit şi o invitaţie la Casa Albă, pentru un eveniment dedicat tinerilor inventatori şi antreprenori. El spune că vrea ca Braigo Labs să dezvolte un alt prototip care să semene cu o imprimantă normală. El vrea ca produsul să intre pe piaţă până la sfârşitul anului 2015.