Lance Armstrong sparge topurile. Este primul în clasamentul celor mai antipatizaţi sportivi din SUA

Fostul ciclist american, Lance Armstrong, care a recunoscut de curând că s-a dopat, a intrat direct pe primul loc într-un clasament al celor mai antipatizaţi sportivi din SUA, pe 2013, întocmit de revista Forbes.

RomaniaTV.net
07 feb. 2013, 13:37
Lance Armstrong sparge topurile. Este primul în clasamentul celor mai antipatizaţi sportivi din SUA

Lance Armstrong l-a depăşit în clasamentul pe 2013 al celor mai antipatizaţi sportivi pe jucătorul de fotbal american Manti Te’o datorită notorietăţii mai mari pe care o are la nivel mondial.

În ciuda suspiciunilor întinse pe mai mulţi ani că s-ar fi dopat, Armstrong a reuşit să îşi păstreze o simpatie surprinzătoare din partea publicului după ce a negat vehement aceste acuze, dar şi pentru că a reuşit să revină la un nivel înalt după ce a suferit de cancer şi a înfiinţat fundaţia Livestrong.

Clasat pe locul doi în acest clasament, jucătorul de fotbal american Manti Te’o şi-a ajutat echipa din facultate, Notre Dame, să câştige toate cele 12 meciuri din sezonul regulat. Te’o era simpatizat şi pentru interviurile coerente pe care le acorda după meciuri, dar şi pentru că tocmai trecuse peste moartea bunicii şi a prietenei.

După ce Notre Dame a pierdut finala cu Alabama s-a aflat că prietena care murise de fapt nu exista. S-a dovedit că „prietena” lui Te’o era produsul unei farse online, la care se adăugau poze false, dar şi o voce falsă la telefon. El susţinea că prietena sa murise din cauza cancerului, însă s-a dovedit că el nici măcar nu o cunoscuse personal. Coechipierii săi consideră că Te’o şi-a falsificat relaţia, deoarece avea nevoie de atenţie.

Armstrong şi Te’o se află, alături de alţi trei „membri” pentru prima oară în Topul celor mai antipatizaţi sportivi. Ceilalţi sunt baschetbalistul echipei Los Angeles Lakers, Metta World Peace, quarterback-ul echipei Dallas Cowboys, Tony Romo, şi quarterback-ul celor de la Chicago Bears, Jay Cutler.

Top 10 al celor mai antipatizaţi sportivi pe anul 2013 este următorul:

1. Lance Armstrong (ciclism) – după ce a recunoscut că s-a dopat;

2. Manti Te’o (fotbal american) – deşi a fost victima unei farse online, a acceptat să continue această poveste şi după ce a aflat adevărul;

3. Tiger Woods (golf) – imaginea sa nu s-a îmbunătăţit după scandalurile sexuale în care a fost implicat;

4. Jay Cutler (fotbal american);

5. Metta World Peace (baschet);

6. Alex Rodriguez (baseball);

7. Michael Vick (fotbal american);

8. Kurt Pusch (pilot în Nascar);

9. Kobe Bryant (baschet) – pentru acuzele de viol de acum zece ani, însă pentru care nu a fost condamnat;

10. Tony Romo (fotbal american).