Lansare cu scandal la PEPSI. Suc cu aromă de avortoni

Compania va lansa în curând o băutură despre care activiştii pentru apărarea drepturilor omului susţin că va fi fabricată cu ajutorul unor celule prelevate de la fetuşi umani avortaţi.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 17:50
Lansare cu scandal la PEPSI. Suc cu aromă de avortoni

Scandalul a pornit anul trecut când o organizaţie non profit a semnalat faptul că PEPSI s-a aliat cu o companie ce produce arome artificiale folosind ţesuturi prelevate de la avortoni.

Acum, când se pregăteşte lansarea unei noi băuturi, mai mulţi activişti pentru apărarea drepturilor omului au demarat o campanie dură împotriva Pepsi.

La rândul ei, compania a trimis mai multe comunicate de presă prin care neagă informaţia. Întâmplător sau nu, în reclama de la viitoarea băutură, apare un bebeluş.

Anul trecut, inclusiv un acționar Pepsi a protestat împotriva contractului, cerând companiei „să adopte o rezoluție prin care să recunoască drepturile omului și să se angajeze să respecte standardele etice care nu admit folosirea de celule de la fetuși umani avortați în niciun proces de cercetare și fabricare”, scrie evz.ro.

Compania a trimis mai multe e-mailuri presei și organizațiilor care protestează, negând informațiile. Însă criticii susțin contrariul. Debi Vinnedge, director executiv al organizației „Children of God for Life”, a afirmat că simpla negare nu face față dovezilor incontestabile.

Sub un contract datând din anul 2010, compania Senomyx produce îndulcitori artificiali pentru Pepsi.

Potrivit site-ului lifesitenews.com, procesul este următorul: celule obținute de la fetuși umani avortați sunt înmulțite în laborator, după care sunt vândute unor companii precum Senomyx.

„Nu iau celulele direct de la fetuși, probabil de asta neagă faptul că le folosesc. Dar celulele respective tot conțin ADN-ul întreg al copilului avortat”, susține Vinnedge.