Lansare de carte de poveşti la Bucureşti – „Te iubesc, orice culoare ai avea!”

Sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 10.30, va avea loc la Institutul Cultural Român în București, lansarea cărții „Te iubesc orice culoare ai avea", a autoarei Mihaela Coșescu, cu ilustrații realizate de Ana Stinghe, o artistă de 13 ani. Este o poveste despre familie și dragoste necondiționată, despre gelozie, rivalitate între frați și despre modul în care aceasta se transformă în dragoste și conectare. Mesajul cărții trece dincolo de poveste, este unul profund, despre acceptare a diferențelor și acceptare de sine și conectare între ființe, prin iubire.

06 mai 2016, 20:37
Lansare de carte de poveşti la Bucureşti – „Te iubesc, orice culoare ai avea!”

Lansarea de carte va fi moderată de Aurora Martin, consilieră la Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse. Vor vorbi despre carte și modul în care au perceput-o: Oana Moraru, cadru didactic, manageră Școala Helikon, Călărași, Ciprian Necula, tată, David Petrescu, elev, 12 ani.

Cartea se bucură deja de o largă apreciere, fiind vândută în două săptămâni de la tipărire în câteva sute de exemplare.
Iată și 3 testimoniale care apar pe coperta cărții:

„În cartea asta stă o mică minune. E ascunsă fie în penelul blând de pe gâtul girafei, fie între cuvintele care caută interiorul nostru. E terapeutică într-un mod subtil, fantastic, comic și lejer. E o achiziție de familie, una sufletească, intimă și de complicitate întru toate lucrurile lumești pe care copiii le resimt de la venirea lor în viață: invidia, gelozia, teama de a nu fi suficient de bun pentru iubire necondiționată. Cartea asta este o pastilă magică pentru temerile noastre și ale copiilor noștri”, Oana Moraru, profesoară, manageră Școala Helikon, Călărași.

„Pentru mine și copiii mei, cartea este o bucurie, o poveste emoționantă a autoarei despre iubirea necondiționată. O poveste despre puterea și darul pe care ni-l oferă diferențele în relația cu cel pe care îl iubim. Despre teama, îndoiala și zbuciumul din care se naște puterea noastră de a iubi. Iubirea este o putere, o forță, și cartea, povestea îți inspiră această forță. O poveste pentru sufletul copiilor și al părinților. Pentru sufletul meu. Noi avem nevoie de povești și copiii noștri au nevoie de povești. Așa înțelegem frumusețea vieții. Cu uimire, curiozitate, teamă și frică și, apoi, cu pace și liniște. Aduceți povestea în viața copilului vostru! Pentru mine a fost o bucurie să întâlnesc prin povestea ei un om atât de luminos, cum este autoarea, un om care călăuzește copii și părinți în drumul lor către iubirea neconditionată. Și, de asemenea, o bucurie a fost culoarea, desenul. Te îndeamnă să visezi, să speri, să te bucuri. Un dar pentru familia și oamenii pe care îi iubiți. „Te iubesc orice culoare ai avea!”, Domnica Petrovai, psiholog clinician, psihoterapeut, fondatoare Mind Education Health.

„Cu foarte multa empatie și duioșie, această cărticică descrie atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, ce se întâmplă în sufletul unui copil atunci când nu se mai simte văzut și auzit. Este o frumoasă călătorie de la separare și înstrăinare, către conectare și apropiere”, Monica Reu, Președinta Asociației pentru Comunicare Non-Violentă.

Mihaela Coșescu a copilărit cât a putut de mult, a cântat într-un grup fantastic de copii, a râs și s-a bucurat. Până a ajuns să fie prinsă o perioadă într-o lume prea serioasă a adulților. Acolo a descoperit înțelepciunea, munca, dar și orgolii, etichete, comparații, competiție mai multă decât cooperare. La un moment dat a fost aleasă de niște copii minunați să le fie mamă. Și cum copiii ei aveau multă poftă de joacă și de povești, Mihaela a redevenit Mimi cea din copilărie și a început să râdă cu poftă, să plângă în hohote, să observe lumea și viața din jurul ei, să inventeze jocuri și povești pentru minte și suflet.

Ana Stinghe are 13 ani, un frate mai mic și doi părinți care i-au oferit dragoste necondiționată, respect, empatie, joacă și i-au sprijinit drumul pe calea artei. Îi place să picteze elemente din natură și zâne din lumile sale imaginare. Ana crede în puterea poveștilor de a construi lumea, de a vindeca și de a transmite emoții. Pictându-le pe Gigi, pe Vivi și pe părinții lor, Ana a trăit rând pe rând emoțiile fiecărui personaj, le-a auzit nevoile neîmplinite și le-a trăit fericirea de a fi împreună și de a-și exprima dragostea unii față de ceilalți. Ana e fericită că în prima sa carte ilustrată are posibilitatea să transmită un mesaj de iubire necondiționată copiilor, părinților și bunicilor.

Cartea se va putea achiziționa și la lansare la un preț special, cu autograful autoarei și al ilustratoarei.
Mai multe detalii despre carte aici: http://crestemoameni.ro/shop/carti/te-iubesc-orice-culoare-ai-avea/
Sau pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/Te-iubesc-orice-culoare-ai-avea-797871887024598/?fref=ts