LANSARE iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X. LIVE VIDEO de la evenimentul Apple. Cât vor costa noile gadegturi

iPhone8, la distanţă de doar câteva ore! Mult aşteptatul telefon de la Apple va fi lansat pe data de 12 septembrie. Omenirea va vedea atunci dacă informaţiile şi zvonurile lansate până acum pe piaţă sunt adevărate, sau nu.

RomaniaTV.net
12 sept. 2017, 06:00
LANSARE iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X. LIVE VIDEO de la evenimentul Apple. Cât vor costa noile gadegturi

12 septembrie va fi o zi cu mare însemnătate pentru gigantul Apple. Pe lângă iPhone8, vor mai fi lansate şi iPhone 8 Plus şi iPhone X.

iPhone 8 şi iPhone 8 Plus vor fi modelele mai accesibile, însă iPhone X va fi un telefon foarte special pentru Apple, reprezentând aniversarea a zece ani de la lansarea primului model.

John Brandon, editor al publicaţiei Inc.com, este de părere că aceaste telefoane ar putea fi ultimele telefoane de care un utilizator va avea nevoie. Acesta punctează faptul că noul telefon Apple va avea ecranul până în margini, un display OLED, adică mai luminos şi clar, un procesor mai rapid, încărcare wireless, dar şi un preţ pe măsură în jur de 1000 de dolari.

De ce crede Brandon că iPhone 8 ar putea fi ultimul telefon pe care Apple îl face? Un motiv este faptul că oamenii nu vor avea un motiv destul de bun pentru a-şi face un upgrade deoarece noul model este foarte rapid şi se încarcă rapid. Ar putea numi problema „Honda” când oamenii păstrau maşinile prea mult timp deoarece nu se stricau. Acelaşi motiv fiind şi cauza scăderii vânzărilor de iPhone de anul trecut.

Un alt motiv invocat este avansul asistenţilor digitali. Amazon Echo, Google Home pot face lucruri pe care un telefon le poate face doar prin comenzi vocale. Vrei să suni pe cineva? Îi spui lui Echo, vrei să vezi cum e vremea? îl întrebi pe Google Home etc.

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este de părere că smartphone-urile sunt pe cale de dispariţie. El vrea să renunţe la telefoane, televizoare şi tablete, şi vrea să le înlocuiască cu o pereche de ochelari inteligenţi, care ar putea fi controlaţi de creierul uman.

Ochelarii vor funcţiona cu ajutorul creierului uman şi vor proiecta imagini direct pe retina ochiului, potrivit unui anunţat al companiei din cadrul conferinţei anuale Facebook F8.

Gigantul american Apple va lansa astăzi a opta generaţie a iPhone-ului, smartphone-ul care a revoluţionat industria de telefoane mobile în urmă cu zece ani, în cadrul unui eveniment care va avea loc în noul campus al companiei, scrie Bloomberg. Tim Cook, CEO-ul Apple, va urca astăzi pe scena amfiteatrului denumit în memoria fondatorului Steve Jobs din noul sediu, evenimentul marcând un nou capitol pentru cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume. Pentru prima dată, Apple va lansa trei smartphone-uri, unul dintre acestea fiind un model premium care va costa cu mult peste celelalte două modele din gamă şi poate chiar mai mult şi decât restul smartphone-urilor de pe piaţă. Noile smartphone-uri Apple nu vor fi o atracţie doar pentru consumatori, ci şi pentru investitori. Dispozitivele iPhone generează două treimi din vânzările Apple, fiind astfel critice pentru companie. 

Noile modele iPhone se vor lansa exact în perioada de vârf de vânzări – ultimul trimestru al anului, lansarea putând contribui şi la creşterea vânzărilor celorlalte produse Apple. Întregul business al Apple se bazează pe iPhone-uri – acestea sunt utilizate pentru a controla decodorul Apple TV şi boxa HomePod care urmează să fie lansată, şi sunt interconectate şi cu ceasurile inteligente Apple Watch, precum şi cu tabletele iPad şi laptopurile Mac. Compania americană are de asemenea în plan să lanseze o nouă versiune a ceasului inteligent Apple Watch care se va putea conecta la reţele de internet wireless, precum şi o variantă îmbunătăţită pentru set-top box-ul Apple TV.

Cum arată iPhone X

Apple a pregătit o serie de surprize fanilor pentru ediția jubiliară care marchează zece ani de la lansarea primului iPhone de către Steve Jobs.

Astfel, iPhone X va fi modelul de top pe care Apple îl va prezenta, X-ul reprezentând cei zece ani trecuți. Cel mai probabil, directorul general Tim Cook va fi cel care va prezenta noul produs.

Acesta va avea ecran OLED de 5,8 inchi, marcând trecerea gigantului american la ecranele de acest tip, după ce Samsung a folosit acest tip de display de mai mulți ani. Ecranele OLED au avantajul de a prezenta culori mai vii și negrul foarte negru, iar pixelii se aprind individual, astfel că acestea pot economisi energia bateriei. Pe lângă că care ecran OLED, iPhone X mai are o particularitate: ecranul se întinde pe aproape întreaga suprafață frontală a telefonului, cu excepția unei mici zone în parte de sus, unde vor fi integrate camera pentru selfie-uri și senzorii. Aplicațiile vor ocupa locul disponibil în stânga și dreapta lăcașului pentru senzori.

Rezoluția ecranului se va situa la 2.436 x 1.125 pixeli, iar formatul va fi de 18,5:9, similar modelelor noi de la Samsung. Acest lucru este normal având în vedere că Samsung este furnizorul ecranelor OLED pentru iPhone X.

Adio senzor de amprentă, bun venit ”Face ID”

De asemenea, iPhone X va marca și eliminarea senzorului de amprentă de pe partea frontală a smartphone-ului, iar ecranul va ocupa și partea de jos. În locul senzorului, pentru deblocarea iPhone X utilizatorii vor utiliza acum recunoașterea facială, iar tehnologia se va numi Face ID.

Spre comparație, Galaxy Note 8 folosește deja scanarea irisului, aceeași tehnologie fiind introdusă încă de anul trecut, de pe Note 7.

Eliminarea senzorului de amprentă și înlocuirea cu Face ID aduce și altceva: partea de jos a ecranului va fi înlocuită cu un Touch Bar, similar celui de pe laptopurile MacBook Pro.

Procesor cu 6 nuclee, cel mai rapid realizat de Apple până acum

În privința caracteristicilor tehnice, iPhone X va veni cu un procesor A11, realizat de către Apple, după cum scrie TrustedReviews. Acesta se bazează pe tehnologie big.LITTLE, dezvoltată de către compania britanică ARM, acum în proprietatea grupului japonez de tehnologie SoftBank. Procesoarele A11 vor avea șase nuclee și vor fi realizate în uzinele grupului taiwanez TSMC.

Spre comparație, iPhone 7 și iPhone 7 Plus, actualmente produsele aflate în vârful gamei Apple, au procesoare A10 Fusion cu patru nuclee.

În privința memoriei RAM, iPhone X va avea 3 GB la dispoziție.

iPhone X va avea încărcare wireless

iPhone X va avea încărcare wireless, ceea ce sugerează că spatele acestuia nu va mai fi metalic, ci de sticlă, pentru a putea realiza încărcarea prin inducție.

Pe partea de camere, în spate se va regăsi o cameră de 12 megapixeli capabilă să filmeze în format 4K la 60 de cadre pe secundă, și în format Full HD la 240 de cadre. În față va exista o cameră de 7 megapixeli, care va putea filma la calitate 1080p cu 30 de cadre pe secundă.

Sistemul de operare folosit este iOS 11, care va permite transfer de bani de la un dispozitiv la altul prin intermediul Apple Pay. Serviciul de plăți va fi integrat în butonul Power, aflat pe laterala telefonului. O apăsare dublă a acestuia va putea autentifica plata, tranzacția fiind securizată prin tehnologia Face ID, de identificare facială. O apăsare prelungită a butonului va duce la activarea asistentului virtual Siri.

Prețul va porni de la 999 de dolari, iar versiunea de top, cu o capacitate mai mare de stocare, va ajunge la 1.200 de dolari.

iPhone 8 și iPhone 8 Plus

Din punctul de vedere al designului, iPhone 8 și iPhone 8 Plus vor arăta exact ca actualele modele, respectiv iPhone 7 și iPhone 7 Plus. Mai precis, vor avea în continuare senzor de amprentă în față, iar ecranul nu se va întinde pe toată suprafața.

iPhone 8 va avea doar 2 GB de memorie RAM, în vreme ce iPhone 8 Plus va veni tot cu 3 GB de memorie RAM. În acest moment, iPhone 7 are tot 2 GB, iar iPhone 7 Plus tot 3 GB, astfel că nimic nu pare să se schimbe în acest moment, după cum arată 9to5mac.

Aceste modele sunt mai degrabă evoluții ale actualei game, fără revoluția pe care o presupune iPhone X.

O nouă generație a căștilor AirPods

Vom avea, însă, o nouă generație a căștilor wireless AirPods. Imaginea acestora a fost surprinsă în iOS 11.