Lanţ uman, în amintirea victimelor atentatului din Londra

Sute de persoane și-au unit mâinile miercuri pe podul Westminster din Londra pentru a forma un lanț uman în omagiul celor patru victime ale atentatului comis în urmă cu o săptămână în capitala britanică.

29 mart. 2017, 19:17
Lanţ uman, în amintirea victimelor atentatului din Londra

Un minut de reculegere a fost ținut la ora 14:40 locală, ora exactă când, pe 22 martie, Khalid Masood a intrat cu mașina în mulțime și a ucis trei persoane pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un polițist aflat în fața Parlamentului și de a fi împușcat de poliție.

Numeroși musulmani s-au aflat miercuri pe podul din Londra în memoria victimelor și pentru a se disocia de Masood, convertit la islam. Eleve care purtau văl islamic au purtat pancarte cu mesaje precum ‘Islamul spune ‘nu’ terorismului’ și ‘Islamul înseamnă pace’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ATAC TERORIST la Londra. Opt persoane care pregăteau acţiuni teroriste au fost arestate

Cincizeci de persoane au fost rănite miercurea trecută în atac, dintre care 12 se află încă în spital.

Douăsprezece persoane au fost arestate în legătură cu ancheta condusă de comandamentul antiterorism al Scotland Yard, iar două sunt încă în arest. Atacul a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a anunțat că vor avea loc două evaluări ale măsurilor de securitate în Parlament, în condițiile în care criminalul a reușit să intre în curtea clădirii.