„Laptele de aur”, băutura care te vindecă de inflamaţii

Această băutură cu proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și analgezice este consumată în Okinawa, Japonia. Preparată din lapte și turmeric, mixtura e numai bună de băut înainte de culcare.

RomaniaTV.net
06 iul. 2016, 12:26
„Laptele de aur”, băutura care te vindecă de inflamaţii

Beneficiul cel mai mare al turmericului este că are proprietăţi antiinflamatoare, ceea ce înseamnă că poate calma inflamația din organism. Oamenii de știință cred că acest aliment previne și apariția anumitor tipuri de cancer.

Ce este inflamația

Inflamația este răspunsul natural al organismului la stimuli potențial dăunători. Atunci când te pișcă un țânțar, de exemplu, organismul răspunde prin înroșirea și umflarea zonei (în încercarea de a preveni ca orice substanță nocivă să se răspândească în sânge).

Inflamația protejează organismul prin izolarea zonei afectate, accelerând vindecarea țesuturilor afectate, explică specialiștii. Fără inflamație, rănile sau infecțiile nu s-ar vindeca niciodată.

Acest răspuns sănătos al organismului poate fi foarte dăunător pentru corp dacă nu este controlată.Inflamația cronică este o problemă gravă de sănătate, care poate duce la boli cronice, inclusiv cancer, Alzheimer, oboseală cronică, boli ale gingiilor și afecțiuni ale inimii.

Deci, cum putem combate inflamația? Pentru început, ai grijă să ai o dietă sănătoasă. De asemenea, poți consuma alimente și condimente antiinflamatorii, cum este turmericul.

Cum prepari „laptele de aur“

Această rețetă delicioasă este recomandată pentru consum înainte de a merge la culcare! Tot ce trebuie să faci este să combini 1 cană de lapte de migdale sau de lapte de cocos, ½ lingură de turmeric, ½  lingură de ghimbir măcinat, ¼ lingură de nucșoară și 1 linguriță de miere. Poți să adaugi, de asemenea, un vârf de cuțit de piper negru. Omogenizează bine ingredientele, strecoară și bea conținutul înainte de culcare. Poți folosi pentru prepararea acestei băuturi lapte încălzit.

Află care este cel mai bun remediu care tratează artrita și problemele digestive.