Lăptişorul de matcă, elixirul fertilităţii şi al vieţii

Fertilitatea este unul din cele mai discutate si controversate subiecte mai ales pentru acele familii care se confrunta cu probleme atunci cand in sfarsit au luat decizia cea mare. Procrearea este unul din dezideratele umane mostenite genetic si aproape fara exceptie nu exista om care sa se considere implinit atat vreme cat nu are un urmas. Din pacate din ce in ce mai multe familii se confrunta cu situatia ca din diferite motive ce tin de starea de sanatate de a nu putea avea copii. Ceea ce veti citii mai departe nu este o lectie de zoologie si nici transcrierea unui episod al unui serial stiintific. Este doar incercarea de a va atrage atentia asupra unuia dintre cele mai eficiente remedii naturiste atunci cand vine vorba de infertilitate. Abordati-l cu rabdare pana la capat.

31 mai 2014, 07:28
Lăptişorul de matcă, elixirul fertilităţii şi al vieţii

Laptisorul de matca este un produs „alimentar” miraculos unic responsabil in transformarea unui ou comun de albina in regina. Are o consistenta aproximativ asemanatoare cu ea a laptelui condensat, alb-galbui, putin gelatinos. Albinele muncitoare iau nastere din ouale fertilizate depuse in faguri. In primele zile nu exista diferente observabile intre oul care va deveni regina si celelalte oua.

Cu toate acestea, in cele din urma, regina va deveni mult mai mare si cu o forma destul de diferita. Pentru toate aceste diferente singurul responsabil este laptisorul de matca. Timp de trei zile toate larvele sunt hranite cu laptisor de matca. Din a patra zi larvele care vor deveni albine muncitoare sunt hranite cu un amestec de laptisor de matca, miere si polen. In schimb viitoarea regina mama este exclusiv alimentata cu laptisor de matca in stare pura.

Aceasta dieta exclusiv bazata pe laptisor de matca va face din acesta larva regina mama. Datorita acestui regim regina creste de cel putin trei ori mai mare decat o albina muncitoare. Hranita in continuare cu elixirul alb galbui, regina mama va incepe sa depuna intre 2.000 si 3.000 de oua zilnic. Incercand o echivalare cu o alta vietuitoare ouatoare, am putea spune ca regina mama este echivalentul unei gaini care ar avea capacitatea de a produce pana la 70-80 de oua zilnic. Toate aceste performante sunt rodul exclusiv al hranirii cu laptisor de matca.

Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.