Lăsată FĂRĂ OCHI de câinele care a vrut să o salveze, o femeie a reuşit să îşi RECAPETE VEDEREA

O britanică a rămas inconştientă după ce a căzut pe scări, iar după ce şi-a revenit s-a trezit într-o baltă de sânge şi aproape fără vedere, deoarece câinele care a încercat să o trezească i-a mâncat din ochi şi faţă după ce a prins gustul sângelui. 

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 21:55

Wendy Hamriding, o britanică de 53 de an, din Preston, comitatul Lancashire, a stat în agonie după ce a căzut pe scări, în casă. După aproximativ două ore, şi-a revenit, dar abia mai vedea cu un singur ochi, stângul, pentru că pe cel drept i-l mestecase căţeluşa ei, Cassie, în timp ce îi lingea sângele de pe faţă, încercând să îşi aducă astfel în simţiri stăpâna.  Nefericitul incident s-a petrecut în decembrie 2011.

În scurt timp, după o operaţie de chirurgie plastică pentru refacerea feţei, femeia şi-a pierdut vederea şi la celălalt ochi. A rămas complet oarbă aproape doi ani, timp în care a fost supusă chirurgiei plastice extinse pentru reconstituirea zonelor afectate, un tip de procedeu de chirurgie plastică revoluţionar ce se numeşte, în termeni medicali, „osteo-donto-keratoproteză”.

În principiu, acest procedeu se desfăşoară în două faze, iar medicii folosesc unul dintre caninii pacientului, pe care îl prelucrează astfel încât să permită implantul de cornee artificială – dispozitiv numit cilindru optic – în ochi. Acum, Wendy poate vedea cu ochiul stâng.

Femeia a suferit nu mai puţin de 100 de intervenţii chirurgicale. Faţa i-a fost reconstituită din musculatura abdominală, iar tegumentul feţei, din pielea de pe picioare.

Ea îi este recunoscătoare căţeluşei ei, chiar dacă aceasta a mutilat-o, pentru că, fără intervenţia ei, poate că nu s-ar mai fi trezit niciodată din acea agonie provocată de căzătura pe scări.