Laura Badea, aleasă preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă

Laura Badea a fost aleasă, miercuri, în funcția de președinte al Federației Române de Scrimă. În cadrul Adunării Generale, Laura Badea a primit 32 de voturi, în timp cel al doilea candidat, Marius Florea, a obținut 18 voturi, un vot fiind anulat.

29 mart. 2017, 11:31
Laura Badea, aleasă preşedinte al Federaţiei Române de Scrimă

Laura Badea a lucrat peste 12 ani la Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Al doilea candidat dintre cei înscriși în cursă, Marius Florea, a fost secretar general al Federației de specialitate.

„Sincer, nu am avut emoții, până azi când a trebuit să vorbesc în fața tuturor structurilor oficiale, a colegilor și foștilor antrenori. A fost o victorie frumoasă într-o luptă corectă”, a declarat Laura Badea după alegerea sa la conducerea scrimei românești.

Întrebată dacă i-a folosit experiența de la COSR, fosta campioană olimpică a spus: „Am lucrat acolo cu oameni minunați. M-am format ca om, este greu când un sportiv de performanță termină cariera și ajunge într-un birou. Trebuie să știi să faci un referat, o notă de fundamentare, să elaborezi un proiect. A fost un atu că am lucrat la COSR”.

La final, noul președinte al Federației Române de Scrimă a vorbit de proiecte. „Îmi doresc o echipă puternică, să fim ca o familie. Vreau să măresc numărul centrelor olimpice pentru juniori pentru că de acolo pleacă marea performanță. Voi colabora cu administrațiile locale, cu cluburile, voi încerca mereu să fiu aproape de oameni”, a precizat Laura Badea.