Laura Codruţa Kovesi, cercetată disciplinar de Inspecţia Judiciară alături de alţi doi procurori

Publicat: Luni, 25 Septembrie 2017 17:23 // Actualizat: Luni, 25 Septembrie 2017 22:22 // Sursa: romaniatv.net

Inspectia Judiciara a declansat cercetarea disciplinară faţă de conducerea DNA în urma plângerilor procurorilor revocaţi Mihaiela Iorga Moraru si Doru Tuluş, în urma sesizării făcute de foștii procurori din DNA Mihaiela Moraru Iorga și Doru Țuluș.

Inspectorii judiciari au dispus inceperea cercetarii disciplinare fata de procurorii Laura Codruta Kovesi, procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Marius Iacob, procuror sef adjunct al DNA si Gheorghe Popovici, procuror sef sectie la DNA", se arată într-un document prezentat luni de luju.ro.

În document se precizează că sesizarea, la care au fost conexate și alte sesizări cu obiect similar, a fost repartizată spre soluționare Direcției de inspecție judiciară pentru procurori.

Inspecția Judiciară arată că, la finalizarea cercetării disciplinare, în funcție de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acțiunii disciplinare și sesizarea Secției pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constată că nu sunt îndeplinite condițiile pentru exercitarea acțiunii disciplinare.

Procurorii Doru Țuluș, Mihaiela Moraru Iorga și Nicolae Marin au depus o plângere la Inspecția Judiciară în care reclamă modul prin care a fost derulată ancheta internă, în urma apariției în presă a unei înregistrări cu procurorul-șef Laura Codruța Kovesi în cadrul unei ședințe de lucru a DNA, potrivit Agerpres.

 

Pe 29 iunie, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a transmis Secției pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocării Mihaielei Iorga Moraru pentru faptul că aceasta nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea lui Doru Florin Țuluș "pentru existența unei suspiciuni rezonabile că imparțialitatea sa este afectată, având în vedere că a soluționat dosare penale în care era implicată o persoană cu care avea raporturi civile".

Pe 4 iulie, Secția pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din funcție a procurorilor DNA Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga. Măsura a fost contestată de cei doi procurori. Fără succes însă, căci membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au respins, în 14 septembrie, contestațiile formulate de procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga. CSM a admis, în schimb, contestatia Mihaielei Moraru Iorga fata de decizia prin care s-a stabilit ca aceasta sa isi continue activitatea de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.

2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Doru Ţuluş Inspecţia Judiciară Laura Codruţa Kovesi Mihaiela Iorga Moraru
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
26 sep 03:32
Răspunde | Votează email 0 email
raza
Si de ce mai este in functie?
25 sep 23:32
Răspunde | Votează email 0 email
RaduD
Nici o miscare in piata TFL? Cu sa o anchetezi pe anchetatoarea sefa???
1
EUR
4.6589
RON
15 Jul
noapte 17 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H