Laura Codruţa Kovesi, despre relaţia dintre DNA şi Serviciul Român de Informaţii

Laura Codruţa Kovesi, noi răspunsuri despre colaborarea cu Serviciul Român de Informaţii. Şefa DNA susţine că cele două instuţii au o colaborare legală, dar precară din punctul de vedere al modului în care operează pe interceptări şi filaje. 

RomaniaTV.net
17 iul. 2017, 07:29
Laura Codruţa Kovesi, despre relaţia dintre DNA şi Serviciul Român de Informaţii

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a vorbit despre relaţia dintre DNA şi SRI:

Colaboram institutional ca pana acum. Avem doar intalniri institutionale, respectam in totalitate dispozitiile legale, colaborarea vizeaza doar acele activitati pe care le putem desfasura dupa decizia CCR, sa primim sesizari sau informari. Colaborarea se desfasoara la fel si cu Ministerul de Interne, si cu politia„, a declarat Kovesi.

Laura Codruţa Kovesi a vorbit şi despre cum se descurcă DNA fără suportul tehnic al SRI:

In primul rand, avem o problema a resurselor umane, am alocat foarte multe pentru a implementa masurile de supraveghere tehnica, nu am reusit sa acoperim in totalitate tot ceea ce faceam anterior cu sprijinul serviciilor de informatii…Cred ca din punctul de vedere al tacticii si al investigatiilor pe care le avem, nu este oportun sa spun public daca nu reusim pe anumite aspecte. Nu vreau sa anunt public ce putem face si ce nu putem face din punct de vedere tehnic, pentru ca atunci cei pe care ii urmarim si-ar putea lua masuri de precautie„, a mai spus Kovesi.