Laura Codruta Kovesi, în topul celor mai influenţi europeni

Sefa DNA, Laura Codruta Kovesi este inclusa pe lista publicata miercuri de site-ul politico.eu, intitulata "28 de oameni din 28 de tari, care configureaza, agita si rascolesc Europa".

02 dec. 2015, 15:28
Laura Codruta Kovesi, în topul celor mai influenţi europeni

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost inclusă într-un top al celor mai influenți europeni. Jurnaliştii de la site-ul site-ul politico.eu au plasat-o pe Kovesi pe locul 21. S-a ţinut cont e faptul că Laura Codruţa Kovesi a devenit, la numai 33 de ani, prima femeie procuror-general, iar şapte ani mai târziu a devenit şefa DNA.

În mandatul ei au fost anchetați pentru corupție fostul ministru Elena Udrea, fostul primar general al Bucureștiului Sorin Oprescu, fratele fostului președinte Traian Băsescu, dar şi fostul premier Victor Ponta.

Citeşte: Kovesi: CORUPŢIA nu se rezolvă doar cu DOSARE. Trebuie să se modifice REGULILE de ATRIBUIRE a contractelor publice

Pe lista celor mai influenți europeni se afla personalitati din fiecare tara membra a UE, printre care comisarii europeni Valdis Dombrovskis (moneda euro si dialog social) si Margrethe Vestager (concurenta), premierul ungar Viktor Orban, actualul prim-ministru al Scotiei, Nicola Sturgeon, dar si cantaretul belgian Stromae.