Laura Codruţa Kovesi: "Nu am primit plângeri sau sesizări scrise despre procurorul Negulescu. DNA nu e Negulescu"

Publicat: Miercuri, 14 Februarie 2018 20:42 // Actualizat: Miercuri, 14 Februarie 2018 21:17 // Sursa: romaniatv.net

Laura Codruța Kovesi a vorbit despre celebrul procuror Mircea Negulescu, fost la DNA Ploiești, și care a făcut obiectul mai multor înregistrări audio și video în ultimul an. Kovesi spune că nimeni nu i s-a plâns de procurorul poreclit ”Portocală”.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, miercuri seară, referindu-se la fostul procuror Lucian Negulescu de la DNA Ploieşti, că la momentul la care acesta şi-a început activitatea în DNA avea o vechime de peste 20 de ani în magistratură, nu era nicio cercetare disciplinară în curs şi nu a primit nicio sesizare privind conduita sa, ea subliniind că DNA nu înseamnă Negulescu.

"Când a început să lucreze la DNA, aveam o vechime de 20 de ani în procuratură. Nu am primit niciun fel de sesizare cu privire la conduita sa. Noi facem controale de către procurorii ierarhic superiori. Nu am primit plângeri sau sesizări scrise. Am aflat din acele înregistrări care au fost făcute publice. Când am văzut acel comportament, pe care nu îl agreez, am luat măsuri, am vrut procurori corecți în DNA, profesioniști, care respectă legea. Unii au încălcat legea, codul deontologic. 

"La momentul în care şi-a început activitatea în DNA, cred că avea o vechime de peste 20 de ani în magistratură. Nu era nicio cercetare disciplinară în curs, nu am primit nicio sesizare privind conduita sa. În cadrul DNA se fac controale cu privire la modul în care se lucrează din punct de vedere al ritmicităţii. Nu se asistă la audieri. Nu am primit plângeri, reclamaţii, am văzut cu toţii că au apărut anumite înregistrări în care părea că are un comportament care nu e potrivit pentru un magistrat. La acel moment şi-a dat demisia din DNA (...) E foarte greu pentru şeful instituţiei, sunt în DNA peste 11.200 de dosare, zilnic sunt 70-80 de audieri. Dacă persoanele cu care intră procurorul în contact nu au reclamat acest lucru", a declarat Kovesi. Ea a spus că la primul semn că un procuror nu a respectat legea, a reacţionat.  "Când am văzut acele înregistrări şi acel comportament cu care personal nu sunt de acord (...) Unii au încălcat legea, codul deontologic, aceste lucruri s-au verificat, s-au luat măsurile legale. Când au apărut primele indicii, am dispus măsuri, a mai spus Kovesi.

Ea a spus că la primul semn că un procuror nu a respectat legea, a reacţionat.  
"Când am văzut acele înregistrări şi acel comportament cu care personal nu sunt de acord (...) Unii au încălcat legea, codul deontologic, aceste lucruri s-au verificat, s-au luat măsurile legale. Când au apărut primele indicii, am dispus măsuri, a mai spus Kovesi.
 
Ea a ţinut să sublinieze că "DNA nu înseamnă Negulescu".

"Nu știu dacă procurorul Negulescu a avut o relație cu Andreea Cosma, nu îi întreb pe procurori despre viața lor privată.”, a declarat Laura Codruța Kovesi.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dna DNA Ploieşti Laura Codruţa Kovesi mircea negulescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6890
RON
18 Jan
noapte -5 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H